Gepubliceerd op 07 augustus 2024

OPEN035

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus is het weer zo ver: het Marktplein in Hilversum verandert in een bruisend festivalterrein voor OPEN035. Van een lunch met 600 Hilversummers in de Keuken van Hilversum tot een openluchtconcert van het Radio Filharmonisch Orkest: het belooft een bijzonder weekend te worden. En het filmtheater is natuurlijk ook van de partij bij dit gratis festival!

In een speciale bioscooptent op het Marktplein presenteren we in samenwerking met het Nijmeegse filmfestival Go Short een fijne selectie korte films voor het hele gezin. De films worden vertoond in een loop, dus je kunt aan komen waaien wanneer je wil, even blijven plakken of alle korte films achter elkaar kijken.

In de selectie zitten prachtig dromerige verhalen, zoals bijvoorbeeld Butterfly, waarin een groep tuinwezens rondom een fontein wonen en allemaal op hun eigen manier bijdragen aan de flow van het leven. Of Mû, een verhaal over een kind dat samen met een otter-achtig wezen het bos in trekt om een oplossing te vinden voor een levensbedreigende droogte.

Maar ook verhalen die herkenning opwekken of misschien juist een heel nieuw perspectief laten zien: in Hi! zien we het verhaal van een kind met ADD en de strategieën die ze gebruikt om zich veilig te voelen. In Go Away, Alfred! heeft Alfred zijn land moeten ontvluchten vanwege een oorlog. Zonder thuis dwaalt hij rond. Tot hij op een dag Sonia ontmoet, die hem een kop koffie aanbiedt.

Op zaterdag 24 augustus kun je van 12.30 tot 17.00 uur binnenwandelen in de speciale filmtent op het Marktplein. Op de website van OPEN035 kun je zien wat voor activiteiten er nog meer op en rond het marktplein te doen zijn op 23 en 24 augustus. We zien je graag daar!