Interstellar (2014) | Cine Analoog

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Niet ondertiteld
Regie
Christopher Nolan
Lengte
170 minuten
Genre
sciencefiction
Cast
Matthew McConaughey, Jessica Chastain en Anne Hathaway
Jaar
2014
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarAngst
Vraag iemand mee

Op vrijdag 27 september trappen we af met een nieuwe reeks filmspecials: Cine Analoog. In deze reeks vertonen we (moderne) klassiekers op 35 millimeter met onze analoge filmprojector. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Interstellar (Christopher Nolan) starten we de reeks met deze ingenieuze science-fiction film van de regisseur van Oppenheimer. 
Fun fact: wij zijn het eerste filmtheater in Nederland dat deze film op deze manier vertoont. Sterker nog: de filmrol die we op 27 september op de projector zullen leggen is de enige 35mm kopie in Nederland!

Tegenwoordig verloopt de projectie van films in de meeste filmtheaters volledig digitaal. Ook onze filmvertoningen worden mogelijk gemaakt door laserprojectoren. Voor de introductie van digitale projectie werden films vertoond van enorme rollen celluloid met 35 millimeter film. Vanaf september starten we met een nieuwe maandelijkse reeks: Cine Analoog. We stoffen de prachtige oude projector, die het filmtheater zo lang trouw gediend heeft, af en vertonen maandelijks een moderne klassieker op 35 millimeter, in samenwerking met filmverzamelaar en -expert Adriaan Bijl.

Op vrijdag 27 september trappen we deze reeks af met Interstellar van Christopher Nolan (Oppenheimer, Tenet, Inception). Dit ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de film. Voorafgaand aan de film geeft Adriaan Bijl een inleiding en presenteert hij een voorprogramma samengesteld uit filmcuriosa uit zijn privécollectie. 

Over de film
In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat, is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.
Razend ambitieuze, intelligente science fiction film met een fantastische cast met onder andere Matthew McConaughey, Jessica Chastain en Anne Hathaway, met camerawerk van Neerlands' trots Hoyte van Hoytema. 

Let op: we vertonen Interstellar zonder ondertiteling. De film is Engels gesproken. 

Tickets

vr 27 sep