In Restless Dreams: The Music of Paul Simon

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Engels
Regie
Alex Gibney
Lengte
209 minuten
Genre
muziek
Cast
Paul Simon
Jaar
2024
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

In Restless Dreams is de definitieve muzikale biografie van Paul Simon, een van de grootste songwriters (en performers) in de geschiedenis van de rock 'n roll.

De filmmakers kregen ongekende toegang tot het maken van een nieuw album en laten ook nooit eerder vertoonde beelden zien van Simons buitengewone carrière, van Simon & Garfunkel tot het fenomenale wereldwijde succes van Simons soloalbum "Graceland".

De film, geregisseerd door Oscarwinnaar Alex Gibney, plaatst het proces van het maken van het nieuwe album tegenover archiefmateriaal over Simons carrière en creatieve reis, inclusief onthullende, nooit eerder vertoonde beelden van historische momenten zoals de opnames van "Bridge Over Troubled Water" en "Graceland" en het onvergetelijke reünieconcert van Simon & Garfunkel in Central Park, en 10 jaar later Simons soloconcert daar voor 750.000 mensen. 

In Restless Dreams is een ontmoeting tussen twee meesters van hun vak, een diepe blik in het wonder en de verwondering van songwriting, en een verkenning van een leven van unieke creativiteit die nog niets van zijn nieuwsgierigheid, ambitie en mysterie heeft verloren.

Let op: deze voorstelling is Engels ondertiteld.

"This is exactly how you make a documentary about a world-famous musician: by focusing on the work, not the behind-the-scenes drama"

Newsday

"A documentary that every Paul Simon fan on earth should want to see and experience"

Variety

"In Restless Dreams is fascinating and lively from start to finish. Running three and a half hours, it never feels padded"

Hollywood Reporter

"What is in Gibney's documentary is absolutely beautiful and unexpectedly thought-provoking"

NPR

Tickets

do 7 nov