Gepubliceerd op 26 augustus 2024

NFF premièrefilms Witte Flits & Paradijs bij ons te zien

Van 20 t/m 27 september is het weer tijd voor het Nederlands Film Festival in Utrecht. Ook deze 44e editie zijn de openigs- en slotfilm van het festival té mooi om te missen. Daarom zijn de films ook bij ons in het filmtheater te zien!

De openingsfilm Witte Flits baseerde regisseur Laura Hermanides op een waar verhaal en voor de slotfilm Paradijs castte regisseur Bobbie Koek zélf haar hoofdpersoon. Voorafgaand aan de filmpremières volgt een vertoning van een video-interview met de makers en acteurs Renée Soutendijk en Ellen ten Damme.

Openingsfilm: Witte Flits
Wat doe je als je zoon niet meer wil leven? De 42-jarige Rick (Sanne den Hartogh) kampt al ruim 20 jaar met zware psychische problemen. Na een intensief, jarenlang traject krijgt hij toestemming voor euthanasie wegens ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Zijn ouders Aagje (Renée Soutendijk) en Toon (Raymond Thiry) staan nu voor de opgave om hem voorgoed los te laten. Is hun liefde sterk genoeg om Rick te steunen in zijn diepe verlangen naar een waardig einde?

Op woensdag 25 september vertonen we ook de slotfilm van het Nederlands Film Festival, Paradijs. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Slotfilm: Paradijs
De zestienjarige Noah vindt zijn baby op de stoep nadat zijn ex-vriendin vertrekt en wordt daarmee in één klap de volwassen wereld in geslingerd. Volledig in ontkenning van zijn verantwoordelijkheid en om van zijn probleem af te komen, pakt hij de brommer om met zijn zoontje op zoek te gaan naar de moeder. Gaandeweg wordt de zoektocht naar zijn ex een reis naar verbinding en vaderschap.

Op vrijdag 20 september vertonen we eveneens Witte Flits, de openingsfilm van het festival. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Meer weten over het Nederlands Film Festival? Klik dan hier.