Gepubliceerd op 19 september 2024

Gooise Pride Month

Dit jaar is de hele maand oktober Gooise Pride Month: de opvolger van de Rainbow Week die al een aantal jaren in Hilversum georganiseerd werd. In samenwerking met stichting Gooi en Vecht Inclusief vertonen we in oktober drie fijne queer films: twee voorpremières en een geliefde klassieker.

Kijk voor het volledige programma op www.gooienvechtinclusief.nl

Emilia Pérez

Overgekwalificeerd en ondergewaardeerd werkt Rita (Zoe Saldana) bij een groot advocatenkantoor dat voornamelijk zware criminelen tot hun clientèle mag rekenen. Ze ontvangt een mysterieus telefoontje van drugsbaron Manitas Del Monte. Hij doet Rita een aanbod dat ze niet kan weigeren. Manitas heeft namelijk een plan dat hij al jaren in het geheim aan het verfijnen is: eindelijk de vrouw worden die hij altijd al heeft willen zijn, Emilia Pérez (Karla Sofía Gascón). Op het festival van Cannes won Emilia Pérez de juryprijs en kregen de vier vrouwelijke hoofdrolspelers samen de prijs voor Beste Actrice.

Gooise Pride Month voorpremière op maandagavond 7 oktober!

Tickets

Crossing Istanbul

Lia, een gepensioneerde lerares uit Georgië, is vastberaden om haar lang verloren transgender nichtje Tekla terug te vinden. Wanneer ze van Achi, een twintigjarige buurjongen, hoort dat Tekla mogelijk naar Turkije is vertrokken, gaan ze samen op reis om haar te zoeken. In het prachtige Istanbul maken ze nieuwe contacten en zien ze een stad vol mogelijkheden. Terwijl Lia en Achi zich een weg banen door de steegjes van de stad, begint Tekla dichterbij te voelen dan ooit. De speelfilm van Levan Akin beleefde zijn wereldpremière op de Berlinale als openingsfilm van het programma Panorama en werd er bekroond met de Teddy Jury Award.

Gooise Pride Month voorpremière op maandagavond 14 oktober!

Tickets

The Rocky Horror Picture Show (1975)

Speciaal voor de Gooise Pride Month brengen we deze cultklassieker terug naar onze filmzaal. Meezingen mag! Een krankzinnige musicalparodie op horrorfilms, vol aanstekelijke liedjes en uitzinnige kostuums. Op de terugweg van een huwelijksfeestje belanden Brad (Barry Bostwick) en Janet (Susan Sarandon) in een vreemd onherbergzaam gebied. Ze verdwalen, komen in een vreselijke regenbui terecht en krijgen een lekke band. Gelukkig is er een kasteel in de buurt. Daar hebben dokter Frank-N-Furter (een onvergetelijke Tim Curry) en zijn vrienden, afkomstig van een transseksuele planeet uit het Transsylvaanse melkwegstelsel, zich geïnstalleerd.

Eenmalig te zien op maandag 21 oktober!

Tickets