Blitz

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Steve McQueen
Lengte
120 minuten
Genre
drama
Cast
Saoirse Ronan, Elliott Heffernan, Harris Dickinson, Kathy Burke, Mica Ricketts, Benjamin Clementin, Stephen Graham, Paul Weller, Leigh Gill, Erin Kellyman, Alex Jennings, Sally Messham, Hayley Squires, CJ Beckford, Joshua McGuire
Jaar
2024
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Terwijl Londen gebombardeerd wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog brengt Rita (Saoirse Ronan) haar negenjarige zoon onder in veilige haven op het platteland. Maar de evacué is vastberaden om terug te keren en besluit alleen huiswaarts te gaan. Radeloze familieleden proberen hem vervolgens op te sporen in de stad.

Blitz vertelt het originele verhaal vanuit de parallelle perspectieven van de alleenstaande moeder uit de arbeidersklasse Rita (Saoirse Ronan) en haar 9-jarige zoon George (nieuwkomer Elliott Heffernan), terwijl ze van elkaar gescheiden raken in het labyrint van een belegerde stad.

De oogverblindende nieuwe film van Steve McQueen (12 Years a Slave), afwisselend overweldigend en teder, biedt een multicultureel portret van het Londen van de jaren 40 dat te weinig op het scherm te zien is.

Tickets

vr 8 nov