Gepubliceerd op 01 juni 2023

Verbetering filmtechniek in juni

In de maand juni vindt in Filmtheater Hilversum een verbouwing plaats waarbij de zalen om de beurt voorzien worden van de nieuwste laserprojectoren, geluidstechniek en filmdoeken. Ook de filmzalen worden opgefrist en krijgen nieuwe wandbekleding.

Alle projectiecabines van het filmtheater worden omgebouwd en er worden nieuwe state-of-the-art digitale laserprojectoren geplaatst. De nieuwe filmprojectoren zijn energiezuinig en geven minder warmte af dan de huidige projectoren, waardoor er minder gekoeld hoeft te worden in de projectiecabines. Ook wordt in elke zaal een compleet nieuwe Dolby cinemageluidsinstallatie geïnstalleerd met een hogere dynamiek en voller klankbeeld. Tijdens de ombouw worden ook de filmzalen zelf aangepakt. De wandbekleding wordt vernieuwd en er komen nieuwe projectieschermen met een optimale reflectie voor de nieuwe laserprojectoren.

De werkzaamheden duren ongeveer twee weken per filmzaal. Vanwege de werkzaamheden zullen in de maand juni minder films vertoond worden, maar de deuren blijven gedurende de hele maand voor onze bezoekers geopend. Vanaf begin juli is het filmtheater weer volledig operationeel en kun je een nog betere filmbeleving verwachten!