Gepubliceerd op 24 augustus 2023

Cinekid Festival 2023 komt eraan! 

Verwonder je op Cinekid Festival, het leukste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar en hun (groot)ouders! 

Kom deze herfstvakantie naar Cinekid in Filmtheater Hilversum. Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober kijk je hier de mooiste films en series en steek je zelf de handen uit de mouwen bij een workshop waar je zelf je eigen robot kunt bouwen.

De Festivalfilms zijn bekend!


Saïd & Anna (4+)

Nederland, Duitsland, 2023, 48 min. Regie Hilt Lochten Met Adam El Bachiri, Evy Hanse, Jouman Fattal, George Tobal

Saïd (6) en Anna (7) zijn beste vrienden. Elke dag zijn ze te vinden in de Repairshop van Saïd’s ouders. Daar worden kapotte spullen met goed gereedschap gerepareerd en krijgen ze een tweede leven. Ondertussen kampen de twee kinderen met hun eigen problemen, die ze op hun eigen, creatieve manier weten op te lossen.


Klara’s gekke treinavontuur (6+)

Noorwegen, 2023, 70 min. Regie Will Ashurst 

De boerderij van Klara is in de problemen omdat er niets wil groeien. Gelukkig heeft Albert het Varken een nanozaadje uitgevonden. Hij gaat dat laten zien op zijn speciale high tech laboratorium trein, maar op de reis wordt het zaadje gestolen. Klara en Gavin gaan samen met detective Agatha Chichester achter de dief aan.


Dancing Queen (8+)

Noorwegen, 2023, 93 min. Regie Aurora Gosse Met de stemmen van Ida Verspaandonk, Hymke de Vries, Berit Sanne Bosman

Mina’s wereld wordt op zijn kop gezet wanneer de beroemde danser E.D. Win naar haar stad verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd op E.D. Win, en als hij iedereen uitnodigt voor een auditie voor zijn nieuwe dance squad, ziet Mina haar kans schoon en schrijft ze zich in. Verdoofd door de liefde stort ze zich in de audities. Maar één essentieel ding is ze vergeten: ze kan niet dansen!
Bekijk hier de trailer.


Jippie No More (9+)

Nederland, 2023, Regie Margien Rogaar Met Wesley van Klink, Guide Pollemans, Aus Greidanus sr.

Als de familie van Jaap Peter ‘Jippie’ in het landhuis van opa Willem de bruiloft voorbereidt van oudste zus Gail, worden hij en zijn zussen ieder op hun eigen manier uitgedaagd in de liefde. Verstrikt in hun eigen strubbelingen raken Jippie en zijn familieleden zichzelf en elkaar even helemaal kwijt in de aanloop naar het huwelijk. Zo blijkt Lily, het meisje van van Jippie’s dromen, meer oog te hebben voor zijn zusje Joe. Maar als de trouwdag eindelijk aanbreekt, is het juist ook de liefde die de familie weer samenbrengt. Regisseur Margien Rogaar (familieserie ‘Lampje’) maakte naar het scenario van Fiona van Heemstra (‘Knor’) een hartverwarmende familiefilm voor jong en oud. ‘Jippie No More’ is dit jaar de openingsfilm van Cinekid.


Zeevonk (10+)

België, Nederland, 2023, 98 min. Regie Domien Huyghe Met Saar Rogiers, Dunia Elwaleed, Valentijn Dhaenens

Lena verliest haar vader als zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar
vaders schuld is, maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee.
Een monster dat het schip deed vergaan… Lena gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te
bewijzen.
Bekijk hier de trailer.


Beraber (12+)

België, Nederland, Turkije, 2023, 85 min. Regie Mete Gümürhan Met Alihan Sahin, Hayat van Eck, Lorin Merhart

Wanneer zijn vader Rotterdam verruilt voor Istanbul wordt het leven van de 14-jarige freerunner Zeki compleet ondersteboven gehaald. Het nieuwe huis in Turkije is van alle gemakken voorzien, maar ligt in een compound, en de portier heeft de opdracht gekregen de kinderen die daar wonen niet zonder begeleiding naar buiten te laten gaan. Veel te gevaarlijk. Tot Zeki een manier vindt om over de muur heen te klimmen, en Istanbul voor hem openligt. Al freerunnend ontdekt hij de stad, en raakt hij bevriend met Kemal, een jongen uit de varos (arme buurt). Wordt het dan toch nog een leuke zomer?


Workshop Build Your Own Robot (6+)

Om je robot aan te sturen en te programmeren, sluit je een losse chip aan die het brein van jouw robot overneemt. Zo voert hij jouw zelfgemaakte code uit. Welke kunstjes laat jij jouw robot uitvoeren? Je kunt meedoen aan de workshop op woensdag 25 oktober. De workshop duurt 60 minuten; een kaartje kost €7,50. Hulp van ouders is gewenst voor kinderen van 6 jaar. Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen zonder hulp deelnemen. Wacht niet te lang met het kopen van een kaartje – er is beperkt ruimte.

Deze workshop is ontworpen door Teun van Roessel.