David Bowie – Moonage Daydream

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
VS, 2022
Regie
Brett Morgen
Lengte
140 minuten
Genre
documentaire
Cast
David Bowie (Zichzelf), Ziggy Stardust (Zichzelf), The Thin White Duke (Zichzelf), David Jones (Zichzelf)
Jaar
2022
Vraag iemand mee

Op zondag 2 juli heropenen we onze drie filmzalen na een uitgebreide verbouwing. Je kunt voortaan van onze films genieten in haarscherpe laserprojectie en met subliem Dolby 7.1 geluid. Om dit heuglijke feit te vieren en optimaal te genieten van het fantastische geluid in onze vernieuwde rode zaal brengen we 'Moonage Daydream',  over het leven en werk van David Bowie, nog één keer terug! 

★★★★★ "David Bowie zoals hij zelden te zien was" - AD
★★★★★ "Doet je naar adem happen" - de Volkskrant
★★★★ "Half-psychedelisch en zeer ambitieus portret" - VPRO Cinema
 
'Moonage Daydream' is meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie's nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.

De film is van de voor een Oscar genomineerde filmmaker Brett Morgen, regisseur van 'Cobain: Montage of Heck'. 

Tip: op maandag 3 juli om 20.00 uur vertonen we het legendarische concert 'Ziggy Stardust', ter gelegenheid van de 50e verjaardag. Vooraf kun je genieten van interviews met collega-bandleden van Bowie. Klik hier voor meer informatie.