Django Unchained (2012) | Keti Koti Special

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Quentin Tarantino
Lengte
165 minuten
Genre
drama
Cast
Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio
Jaar
2012
Kijkwijzer
GeweldGrof taalgebruikvanaf 16 jaar

Let op! Deze film is voor 16 jaar en ouder.

Vraag iemand mee

Ter gelegenheid van Keti Koti vertonen we op zondag 30 juni eenmalig Quentin Tarantino's Django Unchained (2012), met vooraf een korte inleiding en na afloop een nagesprek door Joan de Windt.

Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django (Oscarwinnaar Jamie Foxx) en Broomhilda (Kerry Washington), worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz (Christoph Waltz). Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.
Thematisch gewaagde, cartoonesk-gruwelijke spaghettiwestern van Quentin Tarantino, met vooraf een inleiding over de geschiedenis van de slavernij. 

Vanwege de lange speelduur van Django Unchained vertonen we de film met een korte pauze.

Keti Koti Specials - Inleiding en nagesprek bij Django Unchained
Ter gelegenheid van Keti Koti – de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij – vertonen we twee films: op zondag 30 juni Django Unchained, en op maandag 1 juli Wan Pipel

Joan de Windt is een journaliste die 10 jaar geleden het boek WEG met mental slavery schreef. Sindsdien geeft ze lezingen en workshops aan afstammelingen van tot slaaf gemaakten en aan witte organisaties. Bij de laatsten gaat het vooral over microaggressies, kleine, dunne papiersneetjes van racisme en discriminatie, die je vaak zelf niet eens doorhebt, maar die grote gevolgen kunnen hebben.
Ketikoti betekent Verbreek de ketenen - dat is precies wat Django in de film Django Unchained ook doet. De Windt zal dieper ingaan op het thema Jij en de Ander. Met wie identificeer jij je in deze film? En waarom?

Tickets

zo 30 Jun