Irgendwann werden wir uns alles erzählen

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Duitsland
Regie
Emily Atef
Lengte
129 minuten
Genre
drama
Cast
Felix Kramer, Marlene Burow
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarGrof taalgebruikSeks
Vraag iemand mee

Het is een hete zomer in 1990 in een dorpje in Thüringen, voormalig Oost-Duitsland. Maria wordt bijna 19 en woont samen met haar vriend Johannes bij zijn ouders op de boerderij.

 Om maar niet met haar toekomst bezig te hoeven zijn, verliest ze zichzelf in het lezen van boeken. Na de val van de muur, hangt de sfeer van een nieuw tijdperk in de lucht maar ze kan er niet mee omgaan. Hetzelfde geldt voor haar buurman. De aantrekkelijke maar 20-jaar oudere Henner zoekt toenadering en één aanraking is genoeg om een overweldigende passie te ontketenen. Het is het begin van een geheime, alles-overheersende relatie.

Emily Atef, de bekroonde regisseur van 'Plus que jamais' (2022) laat opnieuw haar talent zien in de film 'Irgendwann werden wir uns alles erzählen'. Gebaseerd op het boek van Daniela Krien, schreef Atef samen met Krien het scenario voor dit intense en gewaagde verhaal over een onmogelijke liefde. Een meeslepende filmervaring met een ensemble van getalenteerde acteurs en hoofdrollen voor Marlene Burow en Felix Kramer. De film werd genomineerd voor de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn.

"Net als in haar vorige film, het prachtige afscheidsdrama ‘Plus que jamais’ (2022), laat Atef je als toeschouwer zelf een weg banen in deze rauwe, complexe intimiteit"

de Volkskrant

Tickets

Vandaag

Morgen

wo 27 sep