Joan Baez: I am a Noise

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Miri Navasky, Maeve O'Boyle, Karen O'Connor
Lengte
113 minuten
Genre
documentaire
Cast
Joan Baez
Jaar
2023
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

In lijn met Gabriel García Márquez' motto "iedereen heeft drie levens: een publiek, een privaat en een geheim", onthult deze documentaire veel over folkzangeres en activist Joan Baez. 

Haar bliksemsnelle doorbraak op achttienjarige leeftijd in 1959, haar hartverscheurende romance met een jonge Bob Dylan, haar betrokkenheid bij de burgerrechtenbeweging - inclusief een memorabel optreden bij de "I Have A Dream" speech van Martin Luther King - en haar strijd tegen de Vietnamoorlog. Ook de onverwerkte periodes uit haar leven en onbekende schaduwkanten komen aan bod, zoals haar levenslange emotionele strijd, mentale instabiliteit en het uiteenvallen van het harmonieuze beeld van haar gezin. Baez bespreekt het openlijk en zonder rancune.

Dit rauwe en intieme portret is geen conventionele biografische documentaire en ook geen traditionele concertfilm. Het verhaal van de legendarische folkzangeres en activiste, springt heen en weer in de tijd, terwijl we Joan volgen op haar afscheidstournee door Amerika en Europa. De film duikt in pas ontdekte homevideo’s, dagboeken, kunstwerken, en geluidsopnames waaronder die van therapiesessies. Baez vertelt openhartig over haar leven op en naast het podium. Een eerlijk en zeer persoonlijke inkijk in het leven van een levende legende en een iconisch artiest, die tot nu toe nog nooit haar eigen kant van haar levensverhaal deelde.

Tickets

zo 16 Jun