One Life

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
James Hawes
Lengte
110 minuten
Genre
drama
Cast
Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Lena Olin
Jaar
2023
Vraag iemand mee

'One Life' vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. 

Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma 'That's Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en het verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins (‘The Two Popes’, ’The Father’) speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn (‘Emma’, ‘Beast’) speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter (‘Alice in Wonderland’, ’The King’s Speech', ‘Sweeney Todd’) en Sir Jonathan Pryce (‘The Two Popes’, ‘The Wife’).

"Hopkins maakt het trauma van zijn personage aardig inzichtelijk, onder meer in een mooie scène waarin hij laat zien hoe bewuste onwetendheid óók voor de goeden als schild kan dienen."

Volkskrant

"Het production design in met name het ‘moderne’ hoofdstuk is verrukkelijk."

Filmkrant

"een roerende film over een man die 669 kinderen redde van de nazi’s"

Trouw