Roek Lips: Wie kies je om te zijn

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Gesproken taal
Nederlands
Lengte
90 minuten
Genre
programma
Cast
Roek Lips
Jaar
2024
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Met een levensveranderende ervaring rijker en na een pauze van ruim een jaar reflecteert Roek Lips op zijn inspirerende filmportretten; bekende en onbekende mensen die ons allen uitdagen over de vraag: wie kies je om te zijn in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is. 
Een speciaal optreden in Filmtheater Hilversum in samenwerking met boekhandel Libris Voorhoeve, mede naar aanleiding van zijn nieuwe boek Dit kan ook een goede tijd zijn dat zal verschijnen op 18 juni 2024. 

En met recht van spreken…. Roek Lips trok de afgelopen jaren volle zalen met zijn levendige voorstelling over houvast vinden in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is, schreef naar aanleiding daarvan twee succesvolle boeken (Wie kies je om te zijn en De wereld dat ben jij) over de bijzondere mensen die hij portretteerde in tekst en beeld in zijn zoektocht naar inspiratie en nieuwe perspectieven. En toen sloeg het noodlot opnieuw toe: een acute leukemie zet zijn leven volledig op de kop. Waar de dood van zijn zoon Job de eerste crisis creëerde kwam nu de tweede: een levensbedreigende ziekte. En toch… een ervaring die ook veel bracht. Gevat in een persoonlijk verhaal is deze voorstelling openhartiger en gelaagder dan ooit. Hoe kun je betekenis geven aan crisis? Hoe houd je moed tijdens de verwarring die onlosmakelijk verbonden is met transformatie van onze tijd? 

Over Dit kan ook een goede tijd zijn
Dit kan ook een goede tijd zijn is een confronterend en inspirerend boek over transformatie en leven in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is, laat staan als je zelf je leven opeens niet meer zeker bent. Roek Lips vertelt over zijn plotselinge ziekte en de weg naar herstel, maar bovenal over de onschatbare waarde van nieuwe perspectieven en de nieuwe inzichten die het hem heeft gegeven.

Roek Lips (1961) is een veelzijdig persoon: schrijver, mentor, spreker, (oud)bestuurder en film- en theatermaker. Hij schreef onder andere Het boek Job (2013), over de onverwachte dood van zijn zoon. Sinds 2019 voert hij inspirerende gesprekken die de basis vormen voor een serie verhalen Trouw, het onlineplatform Nieuwe Leiders, een theaterprogramma, retraites en de boeken Wie kies je om te zijn (2023) en De wereld dat ben jij (2023).

Praktische informatie
- Tickets: €12,50 / Cinevillepas niet geldig
- Dit programma presenteren we in samenwerking met boekhandel Libris Voorhoeve. Na afloop is er gelegenheid om het boek van Roek Lips te kopen in de foyer van het filmtheater. 

Tickets

wo 19 Jun