The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994) | Rainbow Night

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Australi├ź
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Stephan Elliott
Lengte
104 minuten
Genre
drama
Cast
Guy Pearce, Terence Stamp en Hugo Weaving
Jaar
1994
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarDiscriminatieGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Vraag iemand mee

De in Sydney werkende Mitzi del Bra (Hugo Weaving), het drag-pseudoniem van Anthony Belrose, wordt uitgenodigd om zijn drag-show te komen geven in het Lasseters Hotel Casino Resort in het ver weg gelegen Alice Springs. 

Zijn collega's, drag queens Bernadette Bassenger (Terence Stamp) en Felicia Jollygoodfellow (Guy Pierce) gaan met hem mee. De lange en enerverende tocht, dwars door de woestijn, wordt ondernomen in een roze geschilderde bus, die Priscilla , Queen of the Desert gedoopt wordt.

Deze heerlijk hysterische cultklassieker uit 1994 viel bij velen in de smaak en ontving vele prijzen, waaronder een Oscar voor Beste Kostuums. De film is in het kader van onze Rainbow Night - een maandelijks terugkerende filmspecial in samenwerking met stichting Gooi en Vecht Inclusief - éénmalig te zien op maandag 17 juni. 

Wat je geaardheid of genderidentiteit ook is - je bent van harte welkom bij deze vertoning. Bij onze Rainbow Night verzorgt stichting Gooi en Vecht Inclusief een korte inleiding of nagesprek. We maken binnenkort meer informatie bekend over de spreker bij deze voorstelling.  Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten in onze foyer onder het genot van een gratis drankje. 

Tickets

ma 17 Jun