The New Boy | Film & Religie

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Australi├ź
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Warwick Thornton
Lengte
96 minuten
Genre
drama
Cast
Cate Blanchett, Aswan Reid, Deborah Mailman, Wayne Blair
Jaar
2023
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Wanneer een negenjarige Aboriginal-weesjongen in het holst van de nacht aankomt bij een afgelegen klooster, komt hij onder de zorg van een afvallige non. Met inleiding door theoloog en filmrecensent Joël Friso op donderdag 18 juli. 

In het holst van de nacht wordt een naamloze Aboriginal-jongen afgeleverd bij een afgelegen klooster in de Australische outback. Deze opvangplek voor verlaten kinderen wordt geleid door de zorgzame zuster Eileen, die geduldig is met de jongens die onder haar hoede vallen, maar ook vastberaden is in haar missie hen tot het christendom te bekeren. De net gearriveerde New Boy, zoals hij genoemd wordt, spreekt geen Engels en verzet zich tegen de gewoontes en regels van het klooster, maar hij lijkt wel te reageren op de religieuze gebruiken van Eileen. Wanneer er een prachtig gesneden kruisbeeld in het klooster geplaatst wordt, aanschouwt hij deze met de grootste bewondering. De jongen blijkt over buitengewone krachten te beschikken, vergelijkbaar met die van Eileens uitverkoren redder – krachten die zouden kunnen verdwijnen wanneer Eileen niet inziet hoe christelijke en inheemse overtuigingen in harmonie naast elkaar kunnen bestaan.

Film & Religie
Op donderdag 18 juli organiseren we een vertoning van The New Boy in onze reeks Film & Religie. Voorafgaand aan de film geeft Joël Friso een inleiding. Friso is theoloog en filmrecensent. Hij werkt als communicatieadviseur bij een overheidsorganisatie en is bestuurslid bij de stichting Het Filmgesprek.

Tickets

do 18 Jul