Gepubliceerd op 20 november 2023

Amélie Poulain met livemuziek in de Morgenster

Filmtheater Hilversum, Wonderfeel en Globe, centrum voor kunst en cultuur, zoeken elkaar op tijdens OPEN035 om gezamenlijk een bijzondere filmvertoning te organiseren van Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, met live muzikale begeleiding door professionele musici in de Morgensterkerk.

In de beroemde Franse romantische komedie Amélie Poulain, met de welbekende muziek van Yann Tiersen, is Amélie op zoek naar liefde en de zin van het bestaan. Ze is serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, maar ook met een mysterieuze fotoverzamelaar. Langzaamaan realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier zelf initiatief voor zal moeten tonen. Zij vindt haar geluk uiteindelijk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

Naast deze bijzondere filmvoorstelling laten pianodocenten van Globe hun leerlingen het muzikale thema van van de film instuderen tijdens de pianolessen. Het kind dat het thema het mooiste kan spelen, wordt uitgenodigd om het live uit te voeren in de foyer van de kerk, voorafgaand aan de filmvoorstelling.

De film duurt 2 uur en is geschikt vanaf 12 jaar. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

Starttijd: 16.00 uur en 19.30 uur
Eindtijd: 18.00 uur en 21.30 uur
Datum: 25 nov. 2023
Locatie: Morgensterkerk, Seinstraat 2, Hilversum

Toegang = gratis


Over de musici

Dirk Overbeek
Accordeonist Dirk Overbeek laat in alles wat hij doet veelzijdigheid zien van zichzelf en zijn instrument. Zo speelt hij onder andere Franse chansons, Braziliaanse muziek en eigen composities in wisselende en niet alledaagse bezettingen. Daarnaast is hij ook regelmatig in het theater te vinden als muzikant bij verschillende (muziek)theatervoorstellingen. Dirk studeerde in juni 2021 af aan het ArtEZ Jazz & pop conservatorium in Arnhem met een 9,5. In een hokje valt Dirk niet te plaatsen, en hoe graag hij dat misschien voor de duidelijkheid wel zou willen, juist buiten de lijntjes komt hij het beste tot zijn recht.  

Tobias Wenting
Pianist en componist Tobias Wenting speelt piano vanaf zijn zevende. Na zijn klassiek pianostudie aan de School Voor Jong Talent, besloot hij zijn blikveld te verruimen door Compositie voor Film en Theater te studeren aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Op ArtEZ kwamen zijn liefde voor pianospelen en filmcompositie samen. Op dit moment is Tobias actief als filmpianist, filmcomponist en theatermaker. Sinds 2021 is Tobias de coördinator van de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium, waar hij zijn leerlingen een flinke dosis vakmanschap meegeeft en ze tegelijkertijd inspireert en stimuleert om het vak musicus zo breed en open mogelijk te benaderen.