Gepubliceerd op 16 november 2023

Meer ruimte voor Filmtheater Hilversum | Crowdfunding

Met jullie steun kunnen we het filmaanbod verruimen, verrijken en verdiepen en tegelijkertijd de gezelligheid van ons filmtheater waarborgen!  


Uitbreiding 

Mooie films, fijne ontmoetingen en interessante gesprekken voor iedereen voor een toegankelijke prijs, dat is wat Filmtheater Hilversum is. In het hart van de Mediastad zijn wij een huiskamer waar iedereen 365 dagen per jaar, de gehele dag door, welkom is.  

Het filmtheater is in de jaren ‘70 opgericht door inwoners van de stad zélf en wordt nog altijd gedragen door meer dan 200(!) betrokken vrijwilligers. Waardoor wij al bijna vijftig jaar de kracht van film in al haar facetten en het beste dat wereldcinema te bieden heeft kunnen tonen aan de inwoners van Hilversum en omstreken. Het programma – er is altijd wat te beleven – en het gebouw – sfeervol, licht en uitnodigend – faciliteren de ontmoeting en het gesprek tussen bezoekers van allerlei leeftijden en achtergronden. Bij ons kom je voor een mooie film, een filmfestival, een interessante inleiding, een kop koffie of een spontane ontmoeting. 

De afgelopen jaren is het aantal bezoekers van het filmtheater enorm toegenomen. Dit knelt tijdens piektijden, het gebouw is niet berekend op deze aantallen. Daarnaast is het filmaanbod enorm gegroeid en moeten we regelmatig scherpe keuzes maken. Wij willen ook de komende vijftig jaar dé plek zijn voor filmliefhebbers uit het Gooi met een breed aanbod voor iedereen. Vandaar dat wij gaan uitbreiden met twee filmzalen en een ruimere foyer, zodat we meer films uit de wereldcinema kunnen vertonen en er meer ruimte ontstaat voor randprogrammering (inleidingen, debatten, cursussen) en verdiepende programma’s voor scholen. Uiteraard met behoud van ons kenmerkende gezellige karakter. 

Ons doel  

Het pand naast het Filmtheater hebben we kunnen aankopen waardoor wij twee nieuwe zalen kunnen toevoegen aan het theater en meer ruimte kunnen creëren voor een grotere foyer. De plannen staan en we gaan in het voorjaar van 2024 beginnen met de bouw. En we hebben jouw hulp nodig met de invulling van deze nieuwe zalen en foyer!   

Wat gaan we doen?

Voor de inrichting van de nieuwe filmzalen en de foyer gaan we comfortabel meubilair aanschaffen. Denk aan de comfortabele bioscoopstoelen, de tafels en stoelen in de foyer waar een mooi gesprek kan ontstaan, en uitnodigende sfeerverlichting. Hiervoor hebben we € 40.000 nodig. 

Zorg jij er samen met ons voor dat Filmtheater Hilversum de gezelligste huiskamer van Hilversum blijft, waar iedereen terecht kan voor een mooie film en een goed gesprek? Jouw donatie maakt dat mogelijk. Er staat veel moois tegenover. Samen geven we Filmtheater Hilversum meer ruimte!  

“Het Filmtheater is voor mij altijd een van de pareltjes van Hilversum geweest. De programmering is uitstekend en daardoor zijn de bezoekersaantallen al jarenlang indrukwekkend hoog. De ongedwongen huiskamersfeer zorgt ervoor dat je je altijd welkom voelt in het Filmtheater. Hier brandt de kachel, heb ik wel eens gezegd. De intieme sfeer wordt nog eens versterkt door de grote groep enthousiaste vrijwilligers. Dat toont voor mij aan dat het filmtheater écht gedragen wordt door de Hilversumse bevolking.”

– Pieter Broertjes, voormalig burgemeester Hilversum

Draag jij ook je steentje (of stoeltje) bij? Heel hartelijk bedankt!