Gepubliceerd op 24 juli 2023

Samenwerking Filmtheater en Museum Hilversum: Happy Holidays

Filmtheater Hilversum en Museum Hilversum zoeken samenwerking op met filmprogramma bij tentoonstelling ‘Happy Holidays’

In juli en augustus slaan Filmtheater Hilversum en Museum Hilversum de handen ineen voor een filmprogramma met vakantieklassiekers. Hiermee haakt het filmtheater aan bij de tentoonstelling Happy Holidays, waarin acht internationaal gerenommeerde fotografen in foto en video laten zien hoe vakantie gevierd wordt. Met een gecombineerd ticket kunnen bezoekers naar de tentoonstelling en een vakantieklassieker voor €18,-.

In aansluiting bij de tentoonstelling vertonen we drie geliefde vakantieklassiekers: ‘Les Vacances de Monsieur Hulot’, ‘Roman Holiday’ en ‘Before Sunrise’.  Op donderdag 27 juli om 18.45 uur geeft Fleur van Muiswinkel, directeur van Museum Hilversum, een inleiding voorafgaand aan de eerste filmvertoning van ‘Les Vacances de Monsieur Hulot’, waarin ze zal vertellen over de totstandkoming van de nieuwe tentoonstelling en de werken die te zien zijn.
Voor alle filmvoorstellingen is het mogelijk een combiticket aan te schaffen waarmee zowel de tentoonstelling in het museum als de film bezocht kan worden. De tentoonstelling is nog tot 10 september te bezoeken.

Over de tentoonstelling

Happy Holidays. Dat is de rode draad in het werk van acht internationale fotografen en kunstenaars. Aan de hand van fotografie en video laat Museum Hilversum zien hoe onze vakantie in de kunst gevierd wordt. De fotografen Enda Bowe, Garrod Kirkwood, Natacha de Mahieu, Martin Parr, Thomas Struth, Sander van Wettum en kunstenaars Helen Dowling en Samson Kambalu nemen je mee op reis naar bekende en minder bekende toeristische plekken op aarde. Een sprankelende tentoonstelling als vakantiebestemming! Lees hier meer over de tentoonstelling.

Filmprogramma Happy Holidays

‘Les Vacances de Monsieur Hulot’
Frankrijk, 1953, Jacques Tati
Heerlijke komedie van Franse regisseur Jacques Tati over Monsieur Hulot, die met zijn komst naar een badplaats aan de Atlantische kust de gemoederen onder de andere toeristen hoog doet oplopen.

Te zien op donderdag 27 juli (met inleiding Fleur van Muiswinkel), vrijdag 4 augustus en zondag 6 augustus – klik hier voor alle informatie en tickets

Before Sunrise’
Verenigde Staten, 1995, Richard Linklater
Onconventioneel romantisch meesterwerk van Richard Linklater, die later nog twee vervolgen zou maken. Tijdens een treinreis ontmoeten een Franse studente (Julie Delpy) en een Amerikaanse toerist (Ethan Hawke) elkaar. Zij is een Franse studente op weg naar Parijs, hij een Amerikaanse toerist die vanuit Wenen zal terugvliegen naar de Verenigde Staten. Hij nodigt haar uit eveneens in Wenen uit te stappen en hem tot zijn vertrek gezelschap te houden.
Te zien op vrijdag 11 augustus, zondag 13 augustus en dinsdag 15 augustus – klik hier voor alle informatie en tickets

‘Roman Holiday’
Verenigde Staten, 1953, William Wyler
Geliefde klassieker over een prinses (gespeeld door Audrey Hepburn) die in Rome met een reporter (Gregory Peck) op pad gaat. Wat ze niet weet, is dat hem een forse som geld beloofd is voor een exclusief interview met haar.
Te zien op vrijdag 18 augustus, zondag 20 augustus en dinsdag 22 augustus – klik hier voor alle informatie en tickets