Small Things Like These | Slotfilm Filmfestival Hilversum

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Tim Mielants
Lengte
96 minuten
Genre
drama
Cast
Cillian Murphy, Emily Watson, Ciarán Hinds, Michelle Fairley, Clare Dunne
Jaar
2024
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarGrof taalgebruikAngstDrugs- en/of alcoholmisbruik
Vraag iemand mee

Op zondag 17 november sluiten we Filmfestival Hilversum af met de prachtige literatuurverfilming Small Things Like These. Oscarwinnaar Cillian Murphy (Oppenheimer) zet een fantastische hoofdrol neer in dit ontroerende drama over een kolenhandelaar die geconfronteerd wordt met verontrustende geheimen in zijn woonplaats.

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Claire Keegan, speelt Small Things Like These zich af in Ierland tijdens de jaren '80. Het kleine havenstadje waar kolenhandelaar Bill Furlong (Cillian Murphy) woont, wordt gecontroleerd door de katholieke kerk. Terwijl de man hard werkt om zijn gezin te onderhouden, ontdekt hij verontrustende geheimen in een tuchthuis dat wordt gerund door de katholieke Magdalenazusters onder leiding van Sister Mary (Emily Watson). Hier worden ‘gevallen’ vrouwen en meisjes uitgebuit en mishandeld in de wasserijen. Door de onthullingen wordt Furlong ook geconfronteerd met zijn eigen verleden en gedwongen zijn stilzwijgen te doorbreken.

Tijdens het Filmfestival van Berlijn kreeg deze film van de Vlaamse regisseur Tim Mielants (Peaky Blinders, Wil) lovende kritieken van de internationale pers.

Tickets

zo 17 nov