Flow | Filmfestival Hilversum

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Letland, Frankrijk, België
Gesproken taal
Geen dialogen
Ondertiteling
Geen ondertiteling
Regie
Gints Zilbalodis
Lengte
84 minuten
Genre
animatie
Cast
Jaar
2024
Kijkwijzer
vanaf 6 jaarAngst
Vraag iemand mee

Na een verwoestende overstroming vindt een kat, een van nature solitair dier, een veilig onderkomen op een langs dobberende boot. Maar hij is niet de enige: op de boot hebben zich allerlei andere dieren schuilgehouden voor het water. 

De kat en de andere dieren moeten in harmonie met elkaar samenwerken om te overleven en samen staan ze aan het begin van een betoverend avontuur. De prikkelende animatievorm (net niet helemaal scherp) en ademloze vertelkracht versterken elkaar en geven de film een dramatische kracht die dierenliefhebbers van alle leeftijden aanspreekt. Flow ging in première op het Filmfestival van Cannes in de competitie van de Un certain regard-sectie. Het is voor de eerste keer ooit dat Cannes een Letse animatiefilm selecteert in een van zijn officiële competitieprogramma's.

Na Cannes werd de film vertoond op het Festival international du film d'animation d'Annecy, waar hij verscheidene prijzen won. Flow is geschikt voor de hele familie, en ook zeer de moeite waard voor volwassen kijkers. 

‘Een van de meest baanbrekende animatiefilms over de natuur sinds Bambi’ – Indiewire 
 

Tickets

do 14 nov

za 16 nov

zo 17 nov