De Middagvrouw

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Duitsland, Zwitserland, Luxemburg
Gesproken taal
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Barbara Albert
Lengte
136 minuten
Genre
drama
Cast
Mala Emde, Thomas Prenn, Max von der Groeben, Liliane Amuat, Fabienne Elaine Hollwege
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarGeweldDiscriminatieGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Vraag iemand mee

De Joodse zussen Helene en Martha begeven zich in de jaren '20 van de vorige eeuw in het bruisende leven van Berlijn. Terwijl Martha zich verliest in het wilde uitgaansleven, wil Helene geneeskunde studeren en arts worden. Ze werkt als apothekersassistent als ze Karl ontmoet, de liefde van haar leven.

 erwijl ze dromen over een toekomst samen, rukt het naziregime op en komt Karl plotseling om het leven. Gebroken van verdriet herpakt Helene zich en ontmoet Wilhelm, die smoorverliefd op haar is. Wilhelm helpt haar wanneer hij achter haar afkomst komt, maar langzaam verandert zijn houding en blijken hun opvattingen sterk te verschillen. Ze krijgen samen een zoon, die Helene grotendeels alleen opvoedt. Het moederschap valt haar zwaar en ook het verloochen van haar afkomst kost haar steeds meer moeite. Wanneer de oorlog ten einde is, neemt ze een rigoureus besluit.

Met haar verfilming van Julia Francks besteller brengt de Oostenrijkse filmmaker Barbara Albert (co-producent o.a. van Toni Erdmann en Quo vadis, Aida?) een uiterst emotionele film, over een jonge Duitse vrouw in oorlogstijd die voor onmogelijke dilemma's komt te staan. Mala Emde (Und morgen die ganze Welt) vertolkt dit intrigerende personage en wordt bijgestaan door Thomas Prenn (Große Freiheit) en Max von der Groeben (Hinterland, Lindenberg! Mach dein Ding) als haar geliefden.

Tickets

do 25 Jul