De Ziel in de Lijn | Open Monumentendag

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Ondertiteling
Niet ondertiteld
Regie
Leo Kerkhoff
Lengte
60 minuten
Genre
documentaire
Cast
Jaar
2019
Kijkwijzer
Alle leeftijden
Vraag iemand mee

Wat is het belang van Willem Marinus Dudok in Hilversum? Wat doen de gebouwen met ons? Vanaf 1915 heeft deze architect Hilversum vorm gegeven op alle gebied. Van het wereldberoemde raadhuis tot diverse woningcomplexen met de tuinstad als leidende gedachte, van parken en begraafplaatsen tot de gehele waterhuishouding, van het raadhuis tot 17 prachtige scholen, noem maar op. Wat betekent dit voor inwoners en gebruikers nu nog?

Kan Dudok ons ook nu nog inspireren en raken met de schoonheid van zijn ontwerpen? In 2015, 100 jaar na zijn start in Hilversum, zien we hoe wij nog steeds ons respect voor de ontwerpen van deze architect zien overgaan in bewondering.

Van een gids in het eerste woningcomplex tot de wethouder monumentenzorg, een ondernemer die een leegstaande school weet om te vormen tot een creatief bedrijvencomplex naar een winnaar van Heel Holland Bakt die de smaak van Dudok probeert te vertalen in een gebakje of een componist die hem weet te vangen in muziek. De betovering van een groot architect.

De film begint met een fragment van de architect zelf, uitgesproken op 7 augustus 1954, waarin hij zich uiterst bescheiden toont en de hoop uitspreekt dat hij "morgen zijn meesterwerk zal maken". Dompel je onder in de wereld van een bijzonder man.

Open Monumentendag
Ter gelegenheid van Open Monumentendag vertonen wij De Ziel in de Lijn eenmalig. De voorstelling is gratis te bezoeken. Wel vragen we je een gratis ticket te bestellen via onze website of af te halen aan de kassa in het filmtheater.
Meer informatie over Open Monumentendag is hier te vinden. 

Tickets

zo 15 sep