Hilversum in zwart-wit

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Lengte
62 minuten
Genre
documentaire
Cast
Jaar
2024
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Nu te zien: Hilversum in zwart-wit, de nieuwe film van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk. Een onderhoudende historische documentaire die laat zien hoe Hilversum groeit in de periode 1924-1974, vol schitterende archiefbeelden van ons geliefde Hilversum. 

Hoe Hilversum groeit in vijftig jaar (1924-1974)
Hilversum in zwart-wit geeft een beeld van Hilversum in de periode 1924-1974. Aan de hand van amateuropnames en fragmenten uit Polygoonjournaals uit die periode toont de film hoe Hilversum vanaf zijn vijfhonderdjarig bestaan in 1924 groeide tot een stad van honderdduizend inwoners. Koningin Wilhelmina en prinses Juliana vereren Hilversum in het jubileumjaar met een bezoek en een rijtoer door de stad. Het zijn de oudste bewegende beelden van Hilversum. De film laat vervolgens de hoogtepunten zien van vijftig jaar groei zoals de ontwikkeling tot Radiostad, de opening van het raadhuis van Dudok en de verwelkoming van de honderdduizendste inwoner. Ook zijn er opnames van de Duitse bezetting en de vreugde bij de bevrijding. Ten slotte geeft de film een beeld van het dagelijks leven waarin is te zien hoe Hilversum in deze periode veranderde. 

‘Hilversum in zwart-wit’ is een productie van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk ter gelegenheid van het 600-jarig jubileum van Hilversum. Eerder produceerden zij 'Hilversum Bezet en Bevrijd, 1940-1945'. 

Productieteam

- Pieter Hoogenraad
- Joost Huijsing
- Johan Commu
Met dank aan Gemeente Hilversum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Korting voor leden van Historische Kring Albertus Perk
- Het reguliere tarief voor deze film bedraagt €11,50
- Leden van Historische Kring Albertus Perk krijgen €2 korting op hun ticket en betalen €9,50 in plaats van €11,50. Kies hiervoor de ticketoptie "Albertus Perk" bij het aanschaffen van een ticket. Voor aanvang van de voorstelling vragen wij u de laatste nieuwsbrief van de Historische Kring te laten zien. 

Picl
Vanaf donderdag 7 maart is Hilversum in zwart-wit ook op Picl te zien - onze online filmzaal - klik hier om de film online te bekijken. 

Hilversum Bezet en Bevrijd 1940-1945 te zien op 4 en 5 mei
Op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei is de vorige film van de Hilversumse Historische Kring opnieuw bij ons te zien: Hilversum Bezet en Bevrijd, 1940 - 1945 geeft een beeld van Hilversum in oorlogstijd. Klik hier voor alle informatie en tickets.

Tickets

vr 26 Jul