Hilversum in zwart-wit | Première | De Nacht van Hilversum

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren
Movie cover
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Lengte
62 minuten
Genre
documentaire
Cast
Jaar
2024
Kijkwijzer
Vraag iemand mee

Op zaterdag 2 maart om 20.00 uur gaat Hilversum in zwart-wit, de nieuwe film van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk, feestelijk in première tijdens De Nacht van Hilversum. Vanwege grote belangstelling organiseren we aansluitend om 21.00 uur nóg een premièrevoorstelling. 

Extra voorstellingen toegevoegd op 2 maart en vanaf 3 maart
- Op zaterdag 2 maart om 20.00 uur gaat Hilversum in zwart-wit tijdens de Nacht van Hilversum feestelijk in première. We vertonen de film dan 2 keer in aanwezigheid van de makers: om 20.00 uur en om 21.00 uur.
- Vanwege de grote belangstelling voor de film zijn inmiddels extra reguliere voorstellingen toegevoegd. De vertoningen na 2 maart betreffen reguliere vertoningen zonder randprogramma. 

Hoe Hilversum groeit in vijftig jaar (1924-1974)
Hilversum in zwart-wit geeft een beeld van Hilversum in de periode 1924-1974. Aan de hand van amateuropnames en fragmenten uit Polygoonjournaals uit die periode toont de film hoe Hilversum vanaf zijn vijfhonderdjarig bestaan in 1924 groeide tot een stad van honderdduizend inwoners. Koningin Wilhelmina en prinses Juliana vereren Hilversum in het jubileumjaar met een bezoek en een rijtoer door de stad. Het zijn de oudste bewegende beelden van Hilversum. De film laat vervolgens de hoogtepunten zien van vijftig jaar groei zoals de ontwikkeling tot Radiostad, de opening van het raadhuis van Dudok en de verwelkoming van de honderdduizendste inwoner. Ook zijn er opnames van de Duitse bezetting en de vreugde bij de bevrijding. Ten slotte geeft de film een beeld van het dagelijks leven waarin is te zien hoe Hilversum in deze periode veranderde. 

‘Hilversum in zwart-wit’ is een productie van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk ter gelegenheid van het zeshonderdjarig jubileum van Hilversum. Eerder produceerden zij 'Hilversum Bezet en Bevrijd, 1940-1945'. 

Productieteam

- Pieter Hoogenraad
- Joost Huijsing
- Johan Commu
Met dank aan Gemeente Hilversum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Korting voor leden van Historische Kring Albertus Perk
- Het reguliere tarief voor deze film bedraagt €11,50
- Leden van Historische Kring Albertus Perk krijgen €2 korting op hun ticket en betalen €9,50 in plaats van €11,50. Kies hiervoor de ticketoptie "Albertus Perk" bij het aanschaffen van een ticket. Voor aanvang van de voorstelling vragen wij u de laatste nieuwsbrief van de Historische Kring te laten zien. 

SENVER-voorstelling op dinsdag 12 maart
Op dinsdag 12 maart om 14.00 uur wordt de film vertoond voor SENVER-leden. Pieter Hoogenraad (een van de filmmakers) is na afloop van de film aanwezig voor een nagesprek. Klik hier om tickets te bestellen voor deze voorstelling. 

Lees hier meer over De Nacht van Hilversum. 

Hilversum Bezet en Bevrijd 1940-1945 te zien op 4 en 5 mei
Op zaterdag 4 mei en zondag 5 mei is de vorige film van de Hilversumse Historische Kring opnieuw bij ons te zien: Hilversum Bezet en Bevrijd, 1940 - 1945 geeft een beeld van Hilversum in oorlogstijd. Klik hier voor alle informatie en tickets.

Tickets

za 2 mrt

zo 3 mrt

ma 4 mrt

di 5 mrt

wo 6 mrt

do 7 mrt

vr 8 mrt

za 9 mrt

zo 10 mrt

ma 11 mrt

wo 13 mrt

do 14 mrt

za 16 mrt

zo 17 mrt

ma 18 mrt

di 19 mrt

wo 20 mrt