Macbeth: Ralph Fiennes & Indira Varma

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Engels
Regie
Simon Godwin
Lengte
150 minuten
Genre
drama
Cast
Ralph Fiennes, Indira Varma
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Eén van Shakespeare’s meest bekende tragedies, Macbeth, komt naar het witte doek. Tony en BAFTA-winnaar Ralph Fiennes (Antony & Cleopatra, Schindler's List, Coriolanus) en Olivier Award-winnaar Indira Varma (Present Laughter, Game of Thrones, Luther) schitteren in een gloednieuwe productie van William Shakespeare’s Macbeth. Een meeslepend verhaal over hebzucht, moord, deceptie en bijgeloof.

Er kleeft bloed aan de handen van een stel, gecorrumpeerd door hun meedogenloze lust voor macht. Eenmaal de grens over, is er geen weg meer terug. Het theaterstuk, geregisseerd door Simon Godwin (Antony & Cleopatra, Romeo & Juliet, Hansard­) en met set en kostuumontwerp door Frankie Bradshaw (Jerusalem, Blues for an Alabama Sky), wordt voor bioscoopvertoning live opgenomen in Dock X, een pakhuis omgebouwd tot theater in Londen. De live-registratie brengt het publiek nog dichter bij het drama en de personages van deze in de pers bejubelde uitvoering.

Waarschuwing i.v.m. epilepsie
Houd er rekening mee dat de voorstelling knipperende lichten bevat die gevolgen kunnen hebben voor bezoekers met lichtgevoelige epilepsie.

Praktische informatie
Deze voorstelling is Engels ondertiteld. Er zit vanwege de lange speelduur een pauze in deze voorstelling. Vanwege landelijke afspraken geldt een aangepast tarief van €14,50 | Cinevillers: toeslag €5,50

"Brings Shakespeare’s tragedy pulsing into the present day"

The I

"A full-voltage, visceral Macbeth. Ralph Fiennes is pure poetry"

Daily Telegraph

"A Macbeth that quickens the pulse, then goes for the jugular"

Financial Times

"Beautifully staged. Ralph Fiennes and Indira Varma are a killer couple. Spectacular"

WhatsOnStage