The Red Shoes (1948) | The Films of Powell and Pressburger

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Engels
Regie
Michael Powell, Emeric Pressburger
Lengte
133 minuten
Genre
drama
Cast
Anton Walbrook, Moira Shearer en Marius Goring
Jaar
1948
Kijkwijzer
Alle leeftijden
Vraag iemand mee

Michael Powell en Emeric Pressburgers flamboyante bewerking in Technicolor van Hans Christian Andersens gelijknamige sprookje. Het duo plaatste het verhaal, over de ballerina die moet kiezen, in het milieu van de beroemde Ballets Russes van Sergej Diaghilev.

 

Danseres Victoria Page (Moira Shearer) worstelt met de vraag of zij alles zal geven voor de danskunst of zich zal wijden aan de liefde, met gegarandeerd drama tot gevolg. De film won Oscars voor beste muziek en beste art-direction. Regisseur en filmgeschiedenisfanaat Martin Scorsese, die het zien van The Red Shoes 'de meest vormende ervaring van mijn leven' noemde, was in 2009 de drijvende kracht achter de restauratie van deze klassieker.

Het legendarische filmduo Powell & Pressburger realiseerde met hun productiemaatschappij The Archers tussen 1943 en 1951 veertien films, waaronder klassiekers als The Life and Death of Colonel Blimp (1943), A Matter of Life and Death (1946) en Black Narcissus (1947).

In september vertonen wij naast The Red Shoes ook de documentaire Made in England: The Films of Powell and Pressburger, Peeping Tom en Black Narcissus. 

(Tekst: EYE)

Tickets

do 19 sep

zo 22 sep

wo 25 sep