Un Silence

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
België
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Joachim Lafosse
Lengte
120 minuten
Genre
drama
Cast
Daniel Auteuil, Emmanuelle Devos, Larisa Faber
Jaar
2023
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs- en/of alcoholmisbruik
Vraag iemand mee

Un Silence is de nieuwe film van Belgische filmmaker Joachim Lafosse (Les intranquilles). Wanneer het zwijgen doorbroken wordt in het gezin van Astrid (Emmanuelle Devos) en haar echtgenoot François (Daniel Auteuil), dreigen de meest verontrustende geheimen boven te komen.

Samen met haar zoon Raphael en haar echtgenoot François (Daniel Auteuil), leeft Astrid (Emmanuelle Devos) een geprivilegieerd leven. Op hun grote, ommuurde landgoed kunnen ze de rust bewaren, ondanks de bekendheid die de prominente en mediabewuste advocaat  François geniet nadat hij betrokken was bij een van de grootste rechtszaken van de afgelopen jaren. Maar na 25 jaar dreigt een lang bewaard familiegeheim aan het licht te komen. Scherp geschreven en geobserveerd, en – geïnspireerd door waargebeurde gebeurtenissen die Frankrijk en België schokten – een verontrustende verkenning van gezinsplichten, medeplichtigheid en dwangmatige controle. 

De film ging in wereldpremière op het Filmfestival van San Sebastian waar het deel uit maakte van de Officiële Competitie. Joachim Lafosse won met Un Silence de Prijs voor Beste Regie op het Filmfestival van Rome.

"In Un silence wordt niets uitgesproken, maar vóel je alles"

De Morgen

Tickets

wo 7 aug

do 8 aug