Gepubliceerd op 10 juli 2023

Za 19/8: Openluchtfilm Dudokpark

Onze traditionele openluchtfilm in het vertrouwde Dudokpark vindt dit jaar plaats op 19 augustus en we hebben een prachtige film uitgekozen: ‘The Quiet Girl’, recent door NRC benoemd tot één van de beste films van dit jaar (tot nu toe). Vanaf 19.30 uur kunnen bezoekers alvast een hapje en drankje kopen en zich verzekeren van een mooi plekje onder het genot van live muziek door het duo Lizet Aviva, verzorgd door De Vorstin. Neem een klein kleedje of stoeltje mee om lekker te kunnen zitten. Om 21:30 uur is het donker genoeg om de film te starten. De toegang is gratis, dus neem vooral ook vrienden, buren of bekenden mee. Tot ziens in het Dudokpark!

Over ‘The Quiet Girl’
Het is 1981, in Ierland. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín. Cáit’s stugge oom Seán heeft meer moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze langzaam op, maar aan elke zomer komt een einde. ‘The Quiet Girl’ is gebaseerd op de novelle ‘Pleegkind’ van Claire Keegan en werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Internationale Film.

★★★★★ ‘Piekfijn drama’ – NRC Handelsblad
★★★★★ ‘Prachtig ingetogen’ – VPRO Cinema
★★★★ ‘Legt de diepe wonden van ouderlijke verwaarlozing op indringende wijze bloot.’ – de Volkskrant

Over ‘Lizet Aviva’
Lizet Aviva’s muziek is als water – het neemt je mee in een kabbelende stroming, maar sleurt je ook als een draaikolk naar de bodem. Lizet schrijft over het ontgroeien van het verleden en het zijn van een dromer in deze snel draaiende wereld.
Poëtische indie folk met een rauw randje: geïnspireerd door artiesten als Wilco, Madison Cunningham en Feist. Haar debuut EP In My Backyard is gereleased op 2 november 2022. In My Backyard is een muzikale en poëtische reis door de achtertuin van het leven: een plek waar de mooiste gedachtes en herinneringen bewaard zijn, maar waar ook de donkerste geheimen in de schaduw zich verschuilen. Foto: Jean Trines.