Kinds of Kindness

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Ierland, Verenigd Koninkrijk
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Yorgos Lanthimos
Lengte
164 minuten
Genre
drama
Cast
Emma Stone, Willem Dafoe, Jesse Plemons, Margaret Qualley, Hunter Schafer, Joe Alwyn
Jaar
2024
Kijkwijzer
GeweldGrof taalgebruikAngstvanaf 16 jaar

Let op! Deze film is voor 16 jaar en ouder.

Vraag iemand mee

Vanaf 4 juli verwacht en op zaterdag 22 juni in voorpremière: Kinds of Kindness, de nieuwe film van Yorgos Lanthimos (Poor Things, The Favourite, Dogtooth). Een drieluik over mensen die hun lot in de handen van een ander leggen en hun zelfbeschikking opgeven, met ijzersterke rollen van Jesse Plemons, Emma Stone en Willem Dafoe. 

Yorgos Lanthimos (Poor Things, The Lobster, The Favourite) is terug! Kinds of Kindness is een driedelige mythe over een man zonder keuze die probeert controle te krijgen over zijn eigen leven; een politieagent die gealarmeerd is dat zijn vermiste vrouw is teruggekeerd en een ander persoon lijkt; en een vrouw die vastbesloten is om een specifiek iemand te vinden met een speciale gave, die voorbestemd is om een wonderbaarlijk spirituele leider te worden. Met ijzersterke rollen van Emma Stone, Jesse Plemons (die in Cannes de Gouden Palm won voor zijn rollen in de film) en Willem Dafoe.

Lanthimos werkte voor Kinds of Kindness opnieuw samen met scenarist Efthimis Filippou, met wie hij eerder samenwerkte aan Dogtooth (2009) – ook enkele keren bij ons te zien in juli - klik hier voor meer informatie & tickets.

"Heerlijk drieluik over de (vaak idiote) dingen die we doen om het een ander naar de zin te maken"

VPRO Cinema

"Lanthimos is níét verhollywood. En dit is zijn compleetste film over de filosofie die maar in zijn films blijft terugkomen: je bent óf slaaf, óf meester. En daar kan je niks aan veranderen"

NRC

"Yorgos Lanthimos vergroot onze relaties heerlijk plagerig uit tot absurdistische fabels"

de Volkskrant

Tickets

Vandaag

Morgen

do 18 Jul

vr 19 Jul

za 20 Jul

zo 21 Jul

ma 22 Jul

di 23 Jul

wo 24 Jul