Dogtooth | Focus: Yorgos Lanthimos

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Griekenland
Gesproken taal
Grieks
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Yorgos Lanthimos
Lengte
96 minuten
Genre
zwarte komedie
Cast
Christos Passalis, Aggeliki Papoulia, Michele Valley, Christos Stergioglou
Jaar
2009
Kijkwijzer
Seksvanaf 16 jaar

Let op! Deze film is voor 16 jaar en ouder.

Vraag iemand mee

Ter gelegenheid van de première van Kinds of Kindness, de nieuwe film van Yorgos Lanthimos, brengen we zijn provocerende zwarte komedie Dogtooth (2009) terug naar onze zalen. 

Vader, moeder en hun drie kinderen wonen aan de rand van een stad. Om het huis staat een hoog hek. De kinderen zijn nooit buiten dat hek geweest. Ze worden opgevoed, vermaakt, verveeld en getraind volgens de regels van hun ouders, zonder enige invloed van buitenaf. De kinderen geloven dat overvliegende vliegtuigen speelgoed zijn en zombies gele bloempjes. De enige die in het huis wordt toegelaten is Christina, bewaker in het bedrijf van vader. Hij regelt haar bezoekjes om tegemoet te komen aan de seksuele behoeftes van zijn zoon. De hele familie is dol op haar, vooral de oudste dochter. Op een dag geeft Christina haar een hoofdband cadeau met steentjes die oplichten in het donker. Ze vraagt er wel iets voor terug.
 
Dogtooth betekende in 2009 de internationale doorbraak voor Yorgos Lanthimos. De provocerende zwarte komedie werd niet alleen bekroond met de Prix Un Certain Regard in Cannes, maar won twintig internationale prijzen en werd genomineerd voor een Oscar.

The Times: “This magnificent Greek film by Yorgos Lanthimos is one of the creepiest stories ever painted on screen.” Na Dogtooth regisseerde Lanthimos de veel bekroonde speelfilms Alps, The Lobster, The Killing of a Sacred Deer, The Favourite, Poor Things en Kinds of Kindness.
Tickets voor Kinds of Kindness, de nieuwe film van Lanthimos, zijn reeds verkrijgbaar: 
- Kinds of Kindness: voorpremière op zaterdag 22 juni
- Kinds of Kindness: reguliere voorstellingen vanaf donderdag 4 juli

Tickets

vr 12 Jul

zo 14 Jul

di 16 Jul