Gepubliceerd op 08 juli 2024

Openluchtfilm in Dudokpark: Past Lives

Ook dit jaar vertonen we in augustus traditiegetrouw een film in het Dudokpark.  Op zaterdag 17 augustus kun je gratis komen genieten van het romantische drama Past Lives van regisseur Celine Song. Past Lives werd genomineerd voor twee Oscars en door zowel filmcritici als liefhebbers vaak genoemd als beste film van 2023. 

Het Dudokpark bij het Raadhuis stroomt zaterdag 17 augustus weer vol voor onze jaarlijkse openluchtvoorstelling. Wees van harte welkom! Vanaf 19.30 uur kun je een plekje bemachtigen in het park (gelieve zelf een stoeltje of kleedje mee te nemen), een hapje of drankje kopen en genieten van livemuziek door Elsa Brigitta Bekman, verzorgd door Poppodium De Vorstin. Vanaf 21.30 uur, wanneer het donker genoeg is, gaat het filmprogramma van start.

Over Past Lives
Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een weerzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York. In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. Het slot van de film behoort tot de mooiste filmfinales van het afgelopen decennium. Past Lives was de grote verrassing van filmfestivals Sundance en de Berlinale. De film werd door de internationale en Nederlandse filmpers zeer lovend ontvangen, stond in menig ‘best films of 2023’-lijstje en sleepte twee Oscarnominaties in de wacht.

Over Elsa Birgitta Bekman
Elsa Birgitta Bekman (1991) is een Nederlandse zangeres, songwriter, multi-instrumentalist en videoclipregisseuse met Franse en Zweedse roots. Nostalgie, escapisme, romantiek en melancholie zijn de terugkerende thema’s in haar muziek.
Voor haar debuutalbum speelde ze zelf veel instrumenten, zoals piano, gitaar, guitalele, melodica, harmonium, percussie en mellotron. “Toen ik de mellotron voor het eerst hoorde, was ik meteen verliefd op dat instrument. Het vintage geluid met al zijn imperfecties zijn een grote aanwinst voor het nostalgische gevoel van de nummers.”