Past Lives

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS
Regie
Celine Song
Lengte
106 minuten
Genre
drama
Cast
John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. 

Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York. In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. ‘Past Lives’ werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Deze film bevat enkele korte passages waarin de regisseur ervoor heeft gekozen de dialoog niet te vertalen in de ondertiteling. Dit betreft een artistieke keuze van de regisseur. 

Voorafgaand aan alle voorstellingen van 'Past Lives' vertonen we de Ultrakort film 'Koet' van regisseur en scenarist Marlies van der Wel, geproduceerd door Halal Scripted. Ultrakort-films zijn animatiefilms van maximaal 2 minuten, gemaakt door getalenteerde Nederlandse filmmakers.

"Misschien wel de beste film van het jaar"

de Volkskrant

"Filmfestival na filmfestival dé grote lieveling van kijkers"

NRC Handelsblad

"Zelden zo’n tedere en wijze liefdesfilm gezien"

Trouw