American Fiction | The Oscars 2024

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Verenigde Staten
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Cord Jefferson
Lengte
117 minuten
Genre
komedie
Cast
Jeffrey Wright, Tracee Ellis Ross en Issa Rae
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Bekroond met een Oscar voor beste bewerkte scenario! Thelonious 'Monk' Ellison is een gefrustreerde schrijver die genoeg heeft van de vermoeide en beledigende stijlfiguren die worden gebruikt door de gevestigde orde die profiteert van 'zwarte' entertainment. Om zijn punt te maken, gebruikt Monk een pseudoniem om zijn eigen boek te schrijven rondom dit onderwerp. 

Onbedoeld drijft dit hem naar het hart van de hypocrisie en de waanzin die hij beweert te verachten. Een geslaagde romantische komedie en tegelijkertijd een heerlijke satire over cultuur, literatuur en de tijd waarin we leven. De film is gebaseerd op Percival Everett roman Erasure. 

American Fiction is genomineerd voor maar liefst 5 Oscars: Best Picture, Best Actor, Best Supporting Actor, Best Adapted Screenplay en Best Original Score. De film is vanaf 8 maart exclusief te zien in Nederlandse filmtheaters - dus natuurlijk ook bij ons. De film is drie keer te zien en keert daarna niet terug in ons programma. American Fiction is tevens te streamen op Amazon Prime. 

Zien of American Fiction de Oscars wint? Dat kan tijdens onze gratis livestream van de award ceremony in de nacht van zondag 10 maart op maandag 11 maart. Klik hier om een plekje te reserveren. 

"Een feestelijke satire op het literaire wereldje"

Trouw

"Intelligente satire"

VPRO Cinema

"Een intelligente sociale satire én een ontroerend, veelzijdig familiedrama"

de Volkskrant