Blue Giant

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Japan
Gesproken taal
Japans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Yuzuru Tachikawa
Lengte
120 minuten
Genre
muziek
Cast
Yuki Yamada, Shotaro Mamiya, Amane Okayama, Yusuke Kondo, Mirei Suda, Sayaka Kinoshita, Kenji Nomura, Shinya Takahashi, Masayuki Katou, Yutaka Aoyama, Hidenobu Kiuchi, Go Shinomiya, Hiroki Touchi
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Dai Miyamoto’s leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. 

Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd. Zijn passie wint het uiteindelijk van de verwaande maar getalenteerde pianist Yukinori, en nadat Dai zijn vriend Shunji heeft overgehaald om drums te leren spelen, starten ze een nieuw jazztrio waarvan het ruige geluid een rauwe energie bevat die al snel de aandacht trekt van het lokale publiek. Maar wat is er nodig om echt groots te zijn?

Deze prachtige animatiefilm voor volwassenen met fenomenale jazzmuziek werd op de internationale festivals zeer lovend ontvangen. 

"Een begeesterde jazz-anime, met strak ritmische concertscènes en levendige muziek van de Japanse jazzster Hiromi"

NRC

"Komt zo onwaarschijnlijk dicht bij het kijken naar een live optreden als animatie maar kan zijn"

The Irish Times

"De momenten waarop de speciaal voor de film gecomponeerde muziek wordt verbeeld zijn het mooist"

de Volkskrant