Boléro | Ontbijt & Film

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Anne Fontaine
Lengte
120 minuten
Genre
drama
Cast
Jeanne Balibar, Raphaël Personnaz, Doria Tillier, Emmanuelle Devos, Vincent Perez
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Parijs in de roaring twenties. We volgen Maurice Ravel, die op dat moment als de belangrijkste (nog levende) componist van het land wordt gezien. Hij werkt aan een compositie voor Ida Rubinstein, een extravagante Russische choreografe. Iets zinderends moet het worden, erotisch en gewaagd. Op zondag 14 april te zien in onze Ontbijt & Film-voorpremière, met vooraf een heerlijk ontbijtje!

Maar terwijl de stad bruist, blijft het bij Ravel stil. Hij verliest zich in zelfkritiek, en in herinneringen aan eerdere mislukkingen. Overal om zich heen hoort hij inspiratie, maar hij krijgt niets op papier. Hoe dichter de deadline nadert, hoe groter zijn writer’s block wordt. Tot daar ineens een ritme is, en een opzwepende, sensuele melodie die de basis vormen voor wat zijn wereldberoemde meesterwerk is geworden: de Boléro.

Praktische informatie
- Tickets (ontbijt én film): €22,50 / Cineville-toeslag €13,50
- Er zijn uitsluitend tickets verkrijgbaar voor de voorpremière inclusief het ontbijt
- Het is bij deze voorstelling alleen mogelijk tickets te kopen (via de website of aan onze kassa), een plekje reserveren (zonder te betalen) is dus niet mogelijk. Koop je tickets op tijd - deze voorstelling raakt doorgaans uitverkocht
- Je bent welkom voor het ontbijt vanaf 9.30 uur - de film start om 10.30 uur
- Het ontbijt wordt verzorgd door onze partner Koffie&JIJ