Boléro | SENVER

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Frankrijk
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Anne Fontaine
Lengte
120 minuten
Genre
drama
Cast
Jeanne Balibar, Raphaël Personnaz, Doria Tillier, Emmanuelle Devos, Vincent Perez
Jaar
2024
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarDrugs- en/of alcoholmisbruik
Vraag iemand mee

Parijs in de roaring twenties. We volgen Maurice Ravel, die op dat moment als de belangrijkste (nog levende) componist van het land wordt gezien. Hij werkt aan een compositie voor Ida Rubinstein, een extravagante Russische choreografe. Iets zinderends moet het worden, erotisch en gewaagd. Op donderdag 25 april in voorpremière voor leden van SENVER.

Maar terwijl de stad bruist, blijft het bij Ravel stil. Hij verliest zich in zelfkritiek, en in herinneringen aan eerdere mislukkingen. Overal om zich heen hoort hij inspiratie, maar hij krijgt niets op papier. Hoe dichter de deadline nadert, hoe groter zijn writer’s block wordt. Tot daar ineens een ritme is, en een opzwepende, sensuele melodie die de basis vormen voor wat zijn wereldberoemde meesterwerk is geworden: de Boléro.

SENVER-voorpremière
Op donderdag 25 april om 11.00 uur vertonen we een voorpremière van Boléro voor leden van Senioren Vereniging Hilversum. Leden worden ontvangen met een gratis kopje koffie of thee en iets lekkers. Vanaf donderdag 2 mei is Boléro dagelijks te zien. 

Tickets

do 25 apr