Nog Meer Grote Regisseurs | Filmcursus

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Rudi de Boer
Lengte
90 minuten
Genre
filmcursus
Cast
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Vanaf dinsdag 26 maart 2024 geeft filmdocent Rudi de Boer een vierdelige filmcursus: Nog Meer Grote Regisseurs. Geschikt voor volgers van De Grote Regisseurs, maar ook voor nieuwe cursisten. 

Grote namen als die van Alfred Hitchcock en Stanley Kubrick zijn al voorbijgekomen, maar er zijn zoveel meer regisseurs die onze aandacht verdienen. Wat maakt al deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmeren filmstudio’s hun creativiteit? Welke filmmakers zijn nog meer duidelijk beïnvloed door andere regisseurs en hoe zien wij dat terug?

Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs. Naast The Coen Brothers en Ingmar Bergman volgen we andere grote filmmakers als David Lynch en Paul Verhoeven die bepalend waren voor de filmgeschiedenis. Verder bekijken we ook naar 'moviebrats' als Francis Ford Coppola en Woody Allen. Ook regisseurs van de ‘videostore generation’ zoals Paul Thomas Anderson en Darren Aronofsky komen aan bod. Maar ook huidige generaties, bijvoorbeeld de Korean new wave, nemen we onder de loep. De allereerste vrouw die de Oscar won voor regie, Kathryn Bigelow, komt ook langs.

Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekken wij hun ‘signature'. Deze filmcursus is een vervolg op De Grote Regisseurs filmcursus maar aangezien er andere namen onder de loep worden genomen, is deze filmcursus voor iedereen geschikt!

Cursusdata
Deel 1: dinsdag 26 maart 2024, 19.30 uur tot 21.00 uur
Deel 2: dinsdag 2 april 2024, 19.30 uur tot 21.00 uur
Deel 3: dinsdag 9 april 2024, 19.30 uur tot 21.00 uur
Deel 4: dinsdag 16 april 2024, 19.30 uur tot 21.00 uur
 
Tickets
Het is alleen mogelijk om kaarten te kopen voor de filmcursus als geheel (alle 4 cursusdelen). Kaarten voor de cursus kosten €60, Cinevillers betalen een toeslag van €26,50. Met je ticket voor de eerste bijeenkomst op dinsdag 26 maart kun je alle vier de cursusdelen bijwonen. De stoel die je kiest, is je stoel voor alle bijeenkomsten. Het is niet mogelijk om voor deze cursus te reserveren. 

Over filmdocent Rudi de Boer
Rudi de Boer deelt zijn passie voor film en biedt met veel liefde verdieping aan de filmbeleving. Hij is opgeleid als filmwetenschapper en houdt zowel van blockbusters als van obscure Franse arthousefilms: in elke film ziet hij wel iets waarover gefilosofeerd kan worden. Godard zei eens: “movielovers are sick people”. Rudi zelf spreekt juist van een gezonde verslaving. Wat hij zich afvraagt is hoe films, zich verhouden tot ons leven. Hij is zich gaan verdiepen in de geschiedenis van de film en andere filmculturen. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. Daarnaast verzorgt hij al jaren nagesprekken met filmmakers en acteurs.