De Terugreis | Ontbijt & Film

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Regie
Jelle de Jonge
Lengte
98 minuten
Genre
drama
Cast
Martin van Waardenberg, Leny Breederveld
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Op zondag 17 maart kun je weer komen genieten van een heerlijk ontbijt verzorgd door onze vrienden van Koffie&JIJ met aansluitend een voorpremière van De Terugreis. Martin van Waardenberg en Leny Breederveld spelen de hoofdrollen in deze melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan.

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Praktische informatie
- Er zijn uitsluitend tickets verkrijgbaar voor de voorpremière inclusief het ontbijt
- Het is bij deze voorstelling alleen mogelijk tickets te kopen (via de website of aan de kassa), een plekje reserveren (zonder te betalen) is dus niet mogelijk
- Je bent welkom voor het ontbijt vanaf 9.30 uur - de film start om 10.30 uur
- Het ontbijt wordt verzorgd door onze partner Koffie&JIJ