Dune: Part Two

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
VS
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Denis Villeneuve
Lengte
166 minuten
Genre
sciencefiction
Cast
Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Léa Seydoux, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Charlotte Rampling, Javier Bardem
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Denis Villeneuve is terug met het vervolg op Dune, gebaseerd op het boek van Frank Herbert - overweldigende, epische science fiction van de allerhoogste kwaliteit. Met hoofdrollen van Timothée Chalamet en Zendaya.

Let op: we vertonen Dune: Part Two zonder pauze, behalve bij de voorpremière op woensdagavond 28 februari om 20.00 uur.

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides (Timothée Chalamet) verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

De onderscheiden regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival) gaat in Dune: Part Two verder met zijn versie van Frank Herberts beroemde boek Dune, met dit keer een nog grotere internationale sterrencast. De film is het langverwachte vervolg op Dune uit 2021 die zes Academy Awards won. In dit spectaculaire tweede deel van de verfilming van Frank Herberts bestseller zijn zowel oude als nieuwe sterren te zien, onder wie Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Austin Butler,  Florence Pugh Davew Bautista, Oscar Walken, Léa Seydoux en Stellan Skarsgård.

Villeneuve werkt opnieuw samen met zijn creatieve team van Dune: director of photography en Oscar-winnaar Greig Fraser, production designer en Oscar-winnaar Patrice Vermette, editor en Oscar-winnaar Joe Walker, visual effects supervisor en Oscar-winnaar Paul Lambert en de voor een Oscar genomineerde kostuumontwerper Jacqueline West. De muziek wordt ook dit keer verzorgd door componist en Oscar-winnaar Hans Zimmer. “Dune: Part Two” is op locatie gefilmd in Boedapest, Abu Dhabi, Jordanië en Italië.

"Dune: Part Two is een verbijsterend knap sciencefictionspektakel"

Trouw

"Zelfs als je de analogieën naar de politiek niet ziet, is Dune: Part Two vaak een verbluffende ervaring. Maar als je het wel ziet, is Dune: Part Two een triomf. Subtiel laat Villeneuve zien dat in de wereld van Dune álles een bijbedoeling, gevolg of oorzaak heeft. Er is een heldenverhaal én een schaduwverhaal’ "

NRC

"In het spectaculaire ‘Dune: Part Two’ is de actie overwegend van de buitencategorie"

de Volkskrant