Een Schitterend Gebrek

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Nederland, België, Italië
Gesproken taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Michiel van Erp
Lengte
110 minuten
Genre
drama
Cast
Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine, Ruth Becquart, Maarten Heijmans
Jaar
2024
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarGrof taalgebruikSeks
Vraag iemand mee

Een Schitterend Gebrek vertelt het meeslepende verhaal van Lucia, de eerste en grootste liefde van vrouwenversierder Giacomo Casanova. Na een betoverende ontmoeting in Italië, beloven de twee elkaar eeuwige trouw in afwachting van Casanova's terugkeer van een zakenreis. Maar dan wordt Lucia getroffen door de pokken en sluit ze zich af van haar geliefde, en van de buitenwereld.

Zestien jaar later, wanneer ze zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als de mysterieuze en gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer in Amsterdam. Zonder haar gezicht te laten zien, vallen Lucia en Casanova opnieuw voor elkaar. Terwijl hun liefde weer opbloeit, moet Lucia een beslissing nemen; durft ze haar masker te laten vallen en haar ware identiteit te onthullen?

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Arthur Japin, die met een 71ste druk en vertalingen in maar liefst 17 landen een enorm succes was. Japin schreef ook zelf mee aan het Engelstalige filmscenario. Regisseur Michiel van Erp (Stromboli, Niemand in de stad) brengt het verhaal tot leven met Maarten Heijmans, Jonah Hauer-King en Dar Zuzovsky op het witte scherm.

Tickets

do 12 sep

za 14 sep

zo 15 sep