Four Daughters

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Frankrijk
Regie
Kaouther Ben Hania
Lengte
110 minuten
Genre
drama
Cast
Hend Sabri, Nour Karoui, Ichraq Matar
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Four Daughters is de nieuwe film van Oscar genomineerd regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin). Een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie.

Olfa is de moeder van vier meisjes. Op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn.

Four Daughters werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter.

"Maakt duidelijk dat trauma's generaties lang kunnen doorwerken. Een vloek, noemt Olfa het. Four Daughters is de fascinerende poging die vloek te ontleden"

de Volkskrant

" This is an emotionally wrenching film that takes its subjects to bruising places and is not above mining them for dramatic impact. But it’s also full of love, optimism and defiant humour."

The Guardian

"Four Daughters is an enthralling narrative about memory, motherhood and the inherited traumas of a patriarchal society."

Hollywood Reporter