Fucking Åmål (1998) | Rainbow Night

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Zweden
Gesproken taal
Zweeds
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Lukas Moodysson
Lengte
89 minuten
Genre
drama
Cast
Alexandra Dahlström, Erica Carlson, Rebecca Liljeberg
Jaar
1998
Kijkwijzer
vanaf 12 jaarDiscriminatieGrof taalgebruikAngstDrugs- en/of alcoholmisbruik
Vraag iemand mee

Ter gelegenheid van onze maandelijkse Rainbow Night brengen we moderne klassieker Fucking Åmål van Zweedse regisseur Lukas Moodysson eenmalig terug naar onze filmzaal. 

In het saaie Zweedse provinciestadje Åmål is niet veel te doen. De sombere tiener Agnes woont er nog maar kort en hoort er niet bij. Ze is heimelijk verliefd op Elin, het populairste meisje van school, maar kan nergens terecht met haar gevoelens. Agnes' wereld stort in wanneer Elin haar op haar 16e verjaardagsfeestje vernedert. Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes' moed, achteraf spijt van. Langzaam groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe.

Rainbow Night
Wat je geaardheid of genderidentiteit ook is - je bent van harte welkom bij deze vertoning. Bij onze Rainbow Night verzorgt stichting Gooi en Vecht Inclusief een korte inleiding of nagesprek. We maken binnenkort meer informatie bekend over de spreker bij deze voorstelling.  Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten in onze foyer onder het genot van een gratis drankje.

Tickets

ma 15 Jul