Giselle – Het Nationale Ballet

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Frankrijk
Lengte
120 minuten
Genre
ballet
Cast
Olga Smirnova, Jacopo Tissi
Jaar
2024
Vraag iemand mee

De romantische klassieker wordt in Het Nationale Ballet speciaal voor de bioscoop gefilmd. Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante van Het Nationale Ballet creëerden een nieuwe versie van misschien wel de meest romantische productie uit het klassieke balletrepertoire.

 Met de onmogelijke liefde als thema is Giselle van alle tijden en culturen. In Albrecht denkt Giselle haar ware liefde te hebben gevonden, maar hij is niet wie zij denkt dat hij is en bovendien met een ander verloofd. Zijn liefde voor Giselle heeft noodlottige gevolgen, maar ook na haar dood is Giselle nog in staat tot liefde en vergeving.

De romantische klassieker wordt in Het Nationale Ballet speciaal voor de bioscoop gefilmd door het artistieke en technische team achter de succesvolle Bolsjoj Ballet in Cinema serie.

Eerste solist is Olga Smirnova als Giselle. Ze was voormalig prima ballerina bij het Bolsjoj Ballet en publiekslieveling in de Bolsjoj Ballet in Cinema serie, waarin ze onder andere te zien was in La Bayadère, Giselle en Het Zwanenmeer. De gevierde internationale danseres vluchtte begin 2022 uit Rusland om zich aan te sluiten bij Het Nationale Ballet. Door lezers van Dance Europe, het grootste dansmagazine ter wereld, werd ze verkozen tot ‘Danseres van het Jaar 2022’ en tot vreugde van dansliefhebbers wereldwijd keert ze nu ook terug naar het witte doek. Eerste solist Jacopo Tissi is Graaf Albrecht. Hij danste ook bij het Bolsoj Ballet en is onlangs toegetreden tot Het Nationale Ballet. In februari 2020 dansten Smirnova en Tissi voor het laatst samen live in de bioscoop Het Zwanenmeer.

De choreografie is van Marius Petipa, naar Jean Coralli en Jules Perrot.

Tickets
Voor deze vorostelling geldt vanwege landelijke afspraken een aangepast tarief van €14,50 / Cineville: toeslag €6,50.