Gooise Peper | Met nagesprek

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Ondertiteling
Niet ondertiteld
Regie
Arjaan Hamel
Lengte
41 minuten
Genre
documentaire
Cast
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Lokaal geproduceerde documentaire over een pittig onderwerp: de verandering die we moeten maken in de productie van voedsel en het koopgedrag van mensen om ervoor te zorgen dat de aarde vruchtbaar blijft en er genoeg voedsel is in de toekomst. Op zondag 14 april vertonen we de documentaire eenmalig. Na afloop zijn makers Arjaan Hamel en Frédérique Spoel te gast voor een nagesprek. 

Onze aarde is een drukke plek: snelle auto’s, veel transport, veel dieren en heel veel mensen. Al die dieren en mensen hebben voedsel nodig - daardoor is de productie van voedsel in een stroomversnelling geraakt. De kwantiteit en helaas niet de kwaliteit van voedsel is belangrijk geworden. Maar het kan en moet ook anders. Gewoon zelf op zoek naar duurzame voeding in je eigen omgeving. Dat is het begin van de grote verandering om de aarde gezond te houden voor de toekomst.

Wat kunnen we zelf doen en wat vinden we nu al in de omgeving van het Gooi? Frédérique Spoel en Arjaan Hamel interviewden verschillende lokale boeren en andere ondernemers die voedsel op een duurzame manier produceren of verwerken. Samen met Michiel Korthals – professor in filosofie en voedsel – bespreekt ze de voordelen en de kansen van lokaal voedsel en het verkleinen van de afstand die het aflegt tot op ons bord.

Credits

Concept en research: Frédérique Spoel
Regie en productie: Arjaan Hamel
Co-productie en fundraising: Ynske Betlem
Camera 1: Nico Boink
Camera 2: Inez Quakkelaar
Montage: Arnoud van den Heuvel
Kleurcorrectie: Emiel Kievit