Hilversum in zwart-wit | SENVER

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Nederland
Gesproken taal
Nederlands
Lengte
62 minuten
Genre
documentaire
Cast
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Op dinsdag 12 maart om 11.00 uur en om 14.00 uur is Hilversum in zwart-wit, de nieuwe film van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk, te zien voor SENVER-leden. Na afloop van de voorstelling om 14.00 uur is Pieter Hoogenraad (een van de makers) te gast voor een nagesprek. 

Hoe Hilversum groeit in vijftig jaar (1924-1974)
Hilversum in zwart-wit geeft een beeld van Hilversum in de periode 1924-1974. Aan de hand van amateuropnames en fragmenten uit Polygoonjournaals uit die periode toont de film hoe Hilversum vanaf zijn vijfhonderdjarig bestaan in 1924 groeide tot een stad van honderdduizend inwoners. Koningin Wilhelmina en prinses Juliana vereren Hilversum in het jubileumjaar met een bezoek en een rijtoer door de stad. Het zijn de oudste bewegende beelden van Hilversum. De film laat vervolgens de hoogtepunten zien van vijftig jaar groei zoals de ontwikkeling tot Radiostad, de opening van het raadhuis van Dudok en de verwelkoming van de honderdduizendste inwoner. Ook zijn er opnames van de Duitse bezetting en de vreugde bij de bevrijding. Ten slotte geeft de film een beeld van het dagelijks leven waarin is te zien hoe Hilversum in deze periode veranderde. 

‘Hilversum in zwart-wit’ is een productie van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk ter gelegenheid van het zeshonderdjarig jubileum van Hilversum. Eerder produceerden zij 'Hilversum Bezet en Bevrijd, 1940-1945'. De film gaat op zaterdag 2 maart tijdens de Nacht van Hilversum feestelijk in première in het filmtheater. Lees hier meer over De Nacht van Hilversum. 

Productieteam

- Pieter Hoogenraad
- Joost Huijsing
- Johan Commu
Met dank aan Gemeente Hilversum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Korting voor leden van Historische Kring Albertus Perk
- Leden van Historische Kring Albertus Perk krijgen korting op hun ticket en betalen €9,50. Kies hiervoor de ticketoptie "Albertus Perk" bij het aanschaffen van een ticket. Voor aanvang van de voorstelling vragen wij u de laatste nieuwsbrief van de Historische Kring te laten zien. 

Picl
Vanaf donderdag 7 maart is Hilversum in zwart-wit ook op Picl te zien - onze online filmzaal - klik hier om de film online te bekijken.