Human Forever

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Nederland
Regie
Jonathan de Jong
Lengte
80 minuten
Genre
documentaire
Cast
Teun Toebes
Jaar
2023
Vraag iemand mee

Documentaire over de 24-jarige Teun, die samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis woont.

Teun is 24, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Waarom? Teun is 24, maar niet heel zijn leven... Nu wordt er nog geluisterd naar wat Teun wil, wat hij voelt en wat hij vindt. Nu is hij nog vrij om te zijn wie hij is en te gaan en staan waar hij wil, maar de kans dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn, is 1 op 5. Daarom gaat hij nu op zoek naar antwoorden voor later.

Toebes heeft een missie: de levenskwaliteit van mensen met dementie verbeteren. Hij besluit op reis te gaan om te onderzoeken hoe men in andere landen met dementie omgaat. Zijn reis voert hem langs vier continenten en door elf landen en neemt de kijker mee op een ontwapenende en indrukwekkende missie waarin Teun naar antwoorden voor de toekomst zoekt.

Samen met zijn goede vriend en filmmaker Jonathan de Jong onderzoekt Toebes hoe in andere landen met dementie wordt omgegaan en wat we van elkaar kunnen leren om de toekomst mooier en inclusiever te maken.