La Vie d’Adèle (Blue Is the Warmest Colour) | Rainbow Night

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Frankrijk, België, Spanje
Gesproken taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Abdellatif Kechiche
Lengte
180 minuten
Genre
romantiek
Cast
Adèle Exarchopoulos, Léa Seydoux and Jérémie Laheurte
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Iedere maand vertonen we in samenwerking met stichting Gooi en Vecht Inclusief de mooiste queer films. In februari: moderne klassieker La Vie d'Adèle (ook wel bekend als Blue Is the Warmest Colour) uit 2013, met hoofdrollen van Adèle Exarchopoulos en Léa Seydoux. 

De 15-jarige Adèle is zeker van twee dingen: ze is een meisje en meisjes gaan uit met jongens. Maar wanneer ze Emma ontmoet, een jonge vrouw met blauw haar, wordt haar hele leven op z’n kop gezet. Emma geeft Adèle de kans om haar verlangens te ontdekken, om zich te laten gelden als vrouw en als volwassene. Een ontroerende film over het geluk en verdriet van een eerste grote liefde, en alles wat daar bij hoort.
Winnaar Gouden Palm 2013 op het Cannes filmfestival en gebaseerd op de graphic novel van Julie Maroh. 

We vertonen deze film vanwege de lange speelduur met een pauze. 

Rainbow Night
In onze Rainbow Nights vertonen we de mooiste queer films - vanzelfsprekend zijn al onze bezoekers hierbij van harte welkom. Voorafgaand aan de film is er een korte inleiding. Deze editie is wethouder en 1e loco-burgemeester Karin Walters (Hart voor Hilversum) bij ons te gast. Haar portefeuille omvat naast financiën, ruimtelijke ordening en media ook inclusie.
Na afloop is er mogelijkheid om met elkaar na te praten onder het genot van een gratis drankje. "Het komen en gaan van een eerste grote liefde is nog nooit zo intiem verfilmd als in Abdellatif Kechiches bruisende en briljant geacteerde Gouden Palmwinnaar La vie d’Adèle. "

Filmkrant

"Dat het drama zo echt en ongekunsteld lijkt, is dus vooral een teken van Kechiches meesterschap. "

De Volkskrant

"Dit is een andere klasse, in één woord adembenemend."

Filmtotaal