Le Meraviglie (2014) | Focus: Alice Rohrwacher

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Duitsland, Italië, Frankrijk
Gesproken taal
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Alice Rohrwacher
Lengte
111 minuten
Genre
drama
Cast
Alba Rohrwacher, André Hennicke, Margarete Tiesel, Monica Bellucci, Sam Louwyck
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Op het platteland van Umbrië leeft een imkerfamilie geheel volgens eigen regels een geïsoleerd bestaan totdat een televisieploeg neerstrijkt op het platteland.

Ze zijn voor hun realityshow op zoek naar een authentieke familie. Voor de oudste van de zussen, de rusteloze Gelsomina, gaat plots een heel nieuwe wonderlijke wereld open.

Een dromerig modern sprookje over een vader-dochterrelatie, waarvoor Rohrwacher op het filmfestival in Cannes de juryprijs in ontvangst mocht nemen. Voor Le Meraviglie vond ze inspiratie in haar eigen leven - Rohrwacher heeft eveneens een Duitse vader en komt uit een familie van imkers.

Op donderdag 4 april gaat La Chimera, de nieuwe film van Alice Rohrwacher, in première. Om haar nieuwe film te vieren vertonen we twee eerdere films van Rohrwacher: Le Meraviglie (2014) en Lazzaro Felice (2018) in ons programma Focus: Alice Rorhwacher. 

"Ontroerend, intelligent portret van een vader-dochterrelatie"

Trouw

"Le Meraviglie is een prachtige parabel over de strijd tussen nostalgie en vooruitgangsdrift."

Het Parool

"Wes Anderson meets Roberto Rosselini. [...] Haar stijl van filmmaken doet denken aan dat van andere vrouwelijke filmmakers, zoals Lynne Ramsay en Sofia Coppola: sensitief, impressionistisch en tactiel. Het is een aanpak die je bij de kladden grijpt, of die je moet veroveren."

De Filmkrant