Los Delincuentes

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Argentini├ź
Gesproken taal
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Regie
Rodrigo Moreno
Lengte
180 minuten
Genre
komedie
Cast
Esteban Bigliardi, Margarita Molfino, Mariana Chaud
Jaar
2024
Vraag iemand mee

Deze droogkomische heistfilm met vele onverwachte wendingen, ging in première in Cannes en werd vervolgens bekroond op diverse internationale festivals. 

Morán, een bankmedewerker in Buenos Aires, heeft een riskant plan bedacht om zichzelf en zijn collega Román te bevrijden van hun slaafse beroepsleven. Hij wil genoeg geld van de bank roven om hun pensioen te financieren, terwijl Román de buit moet verbergen. Nadat Morán heeft bekend en zijn gevangenisstraf uitgezeten, komen ze weer bij elkaar, verdelen ze het geld en hoeven ze nooit meer te werken. Het plan lijkt te lukken. Terwijl Morán wordt opgepakt, verhuist de timide Román met de buit naar het platteland. Ver weg van de ontberingen van het stadsleven ondergaat hij er een ware transformatie. Maar wat is de keerzijde van zijn nieuw verworven vrijheid?

Daniel Eliás en Esteban Bigliardi spelen de hoofdrollen in Los Delincuentes van schrijver-regisseur Rodrigo Moreno (A Mysterious World). De speelfilm met prachtige natuurbeelden, droge humor en vele onverwachte wendingen is een existentiële zoektocht naar de balans tussen werk en privé en wat er gebeurt als deze wordt verstoord en vervangen door iets radicaal nieuws. Los Delincuentes ging in première bij Un Certain Regard in Cannes en werd vervolgens bekroond op festivals in onder meer Spanje, Israël, Peru en Polen.

"De Argentijnse Shawshank Redemption"

NRC

"Moreno krijgt het voor elkaar dit "briljante" pensioenplan te presenteren als een bepaald niet onaantrekkelijk, alternatief levenspad"

de Volkskrant

"Een cult-klassieker"

The Guardian