M.C. Escher: Het oneindige zoeken | SENVER

Om de video te kunnen bekijken moet je marketing cookies accepteren of bekijk de video op Youtube
Movie cover
Herkomst
Nederland
Regie
Robin Lutz
Lengte
81 minuten
Genre
documentaire
Cast
Jaar
2018
Kijkwijzer
Alle leeftijden
Vraag iemand mee

Op maandag 2 september organiseert SENVER, Senioren Vereniging Hilversum, een Escher-dag. In het filmtheater wordt voor SENVER-leden om 11.00 uur de documentaire M.C. Escher: Het oneindige zoeken vertoond. Na afloop zijn Robin Lutz en Marijnke de Jong te gast voor een nagesprek. 

De film vertelt het verhaal van kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898-1972) in zijn eigen woorden, zoals hij die in brieven en dagboeken opschreef. Wie was deze gepassioneerde en haast geobsedeerde man die de wereld verbaasde met zijn verbeelding, waarin onmogelijkheden mogelijk worden en de oneindigheid binnen handbereik is en tegelijkertijd ongrijpbaar? Escher neemt ons mee op reis door zijn leven. We volgen hem op zijn reizen door Italië, Zwitserland en Spanje op zoek naar inspiratie en beleven mee hoe hij al puzzelend tot zijn grote werken kwam. Hij vertelt over zijn verwondering, zijn angsten, twijfels en successen en geef zijn visie op zijn eigen werk.

Nagesprek
Na afloop van de filmvertoning zijn Robin Lutz en Marijnke de Jong te gast voor een nagesprek en is er gelegenheid om vragen te stellen. Lutz regisseerde de film, die hij samen met De Jong schreef.

★★★★ De Volkskrant

Combiticket Film en lunch
- Het is mogelijk om een combiticket te bestellen voor film en lunch (regulier €22,50 / Cineville €12,50).
- Het Cineville combiticket is uitsluitend via onze website verkrijgbaar en niet aan onze fysieke kassa in het filmtheater.
- Het is niet mogelijk om een combiticket voor film en lunch te reserveren. Indien u een combiticket wil kopen, doe dit dan vóór vrijdag 30 augustus.

Tickets

ma 2 sep